Депутати погодили ДПТ в районі площі Міцкевича, де хочуть збудувати підземний паркінг

1524 0
Під пам’ятником Міцкевичу мають намір збудувати паркінг на 40 місць.
Фото: візуалізація з ДПТ

Фото: візуалізація з ДПТ

Депутати Львівської міської ради на сесії 25 травня погодили детальний план території в районі площі Міцкевича, де хочуть збудувати підземний паркінг. За відповідну ухвалу проголосували 39 депутатів.

ДПТ охоплює територію площею 1,66 га. Він також передбачає, що місце, де зараз розташовані автостоянка та смітники, стане пішохідним і примикатиме до готелю, що будують поруч, і до вулиці Театральної. Самі смітники мають зробити підземними.

«Прошу поставити протокольне доручення, що було напрацьовано і надано на транспортну комісію повноцінну альтернативну розв'язку з усіма нормами, а якщо така не виходить, то залишити в теперішній основі», – зауважив голова депутатської комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності ЛМР Ігор Зінкевич під час сесії.

Читайте також: Як зміниться площа Міцкевича у Львові та хто за це заплатить

Зазначимо, що детальний план території розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку». Згідно з ним на площі Міцкевича хочуть ліквідувати дві смуги руху, зробивши, натомість, одну додаткову перед пам’ятником. Під пам’ятником Міцкевичу мають намір збудувати паркінг на 40 місць, який зможе слугувати й укриттям. Заїзди та виїзди з нього зроблять обабіч пам’ятника. 

На частині ділянки, що буде пішохідною, планують встановити лавки та урни для сміття, озеленити деревами, влаштувати освітлення тощо.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv дізналося, чи не ускладнить реорганізація територіх рух, хто зможе паркуватися під землею та чи підземна Полтва не стане цьому на заваді.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!