Депутати пропонують виділити кошти на будівництво двох вулиць у Львові

6127 0
Йдеться про Щепову – відрізок від вул. Під Голоском до вул. Млинової, а також Проєктовану – між вул. Північною та вул. Конюшинною.
Фото: Google Maps, вул. Конюшинна

Фото: Google Maps, вул. Конюшинна

Депутати просять у бюджет розвитку бюджету Львівської МТГ внести кошти для будівництва двох вулиць. Йдеться про Щепову – відрізок від вул. Під Голоском до вул. Млинової, а також Проєктовану – між вул. Північною та вул. Конюшинною. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності ЛМР депутат Ігор Зінкевич за підсумками засідання.

«Це – критичні питання, як і міст на Ковча, про які місто обіцяє кілька років. Зокрема, будуються індустріальні парки на Сигнівці, розгортається бізнес, але водночас підприємці не мають належних умов. Це те, що стосується вулиці, яка наразі називається Проектована – між Північною і Конюшинною. Вона дала б підприємцям прямий доступ з основної вулиці Городоцької коркретно до зони промисловості для розвитку індустріальних парків», – каже він.

Читайте також: Львів викупить ще 14 ділянок для добудови Ряшівської

За його словами, проєктно-кошторисна документація орієнтовно обійшлася б у 680 тис. гривень. 

Щодо вулиці Щепової, то ще у 2018 році «Львівавтодор» отримав дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 8,2 га для добудови вулиці. Ці ділянки частково перебувають у приватній власності, тож ЛКП має їх викупити. Вона з’єднає тупикову Млинову та вулицю Під Голоском. Ігор Зінкевич додає, що нею міг би курсувати громадський транспорт, а мешканці мали б альтернативний маршрут на Під Голоском.

Читайте також: Чому ми стурбовані ідеєю будівництва нової вулиці на Сихові

Нагадаємо, що раніше у різних районах Львова планували збудувати низку нових вулиць, зокрема між Пластовою та Творчою, між Левандівкою та Рясним, між Угорською та Луганською, а також між вулицею Гната Хоткевича та Вернадського й у районі Під Голоском.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!