Депутати розглянуть законопроєкт, який може заборонити фільми та музику у громадському транспорті

1816 0
Законопроєкт зареєстрували ще 5 лютого.
Фото: Микита Гладченко

Фото: Микита Гладченко

Комітет із питань транспорту й інфраструктури підтримав законопроєкт про заборону «акустичного насильства» на громадському транспорті та запропонував його розглянути Верховній Раді. Про це повідомив один з авторів законопроєкту, народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир В’ятрович.

«Якщо закон проголосують на пленарному засіданні, українці зможуть, як у всьому цивілізованому світі, їхати в тиші або слухати музику чи звук фільмів через навушники», – написав політик.

Законопроєкт зареєстрували ще 5 лютого. Кілька днів до того стався скандал у автобусі, що їхав з Луцька у Київ. Волонтерка і дівчина загиблого на Сході військового попросили водія автобуса вимкнути російський серіал, що транслювався у салоні. Натомість їх висадили з автобусу. Після того, як інцидент набув розголосу, водіїв звільнили, а жінкам повернули гроші за квитки.

У компанії тоді сказали, що адміністрація видає на кожен автобус флешки з українськими стрічками, тому їм незрозуміло, як російськомовний фільм з'явився на екрані автобуса.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!