На вулиці Мельника забудовник незаконно зрізав дерево та видалив лунку

1256 0
Дозволу на зрізку дерева не було, оскільки забудовник не подавав на це запиту.
Фото: Гаряча лінія Львова

Фото: Гаряча лінія Львова

Під час проведення реконструкції і облаштування благоустрою на вулиці Мельника, 20 забудовники знищили дерево та видалили лунку на його місці. Про це повідомили мешканці Львова на Гарячій лінії міста Львова.

«Лунка знаходиться на тротуарі в межах червоних ліній міста, отже це дерево було на балансі у Франківської РА і повинне мати акт видалення від управління екології», – йдеться у скарзі.

Керівниця управління екології зазначила, що дозволу на зрізку дерева не було, оскільки забудовник не подавав на це запиту. За її словами, наразі щодо ситуації працює екоінспекція. 

Читайте також: 300 тисяч гривень за дуб. Як у Львові вирубують, бережуть та садять дерева

Як згодом повідомили у Франківській РА, враховуючи заподіяну шкоду, на порушника оформили адмінматеріали. Після завершення облаштування благоустрою біля об'єкту реконструкції на вул. Мельника, у 2023 році за ініціативи та кошт забудовника буде вирішуватись питання облаштування лунки і висадки саджанця. На особу, що здійснила видалення дерева накладено адмінстягнення у виді штрафу та нараховано збитки, завдані довкіллю через знищення дерева з пристовбурною лункою. Станом на зараз порушник повністю сплатив штраф та завдані збитки. Питання притягнення до відповідальності особи, причетної до знищення дерева і лунки, перебуває на опрацюванні. 

Читайте також: «На кортах»: Як пройшли слухання щодо реконструкції палацу спорту

Окрім того, за інформацією Франківської РА, забудовником об’єкту на вул. Мельника добровільно за свій кошт впродовж січня 2023р. здійснено висадку одинадцяти дерев на прилеглій території. За інформацією представника забудовника відповідно до погодженого проекту благоустрою, що включає прилеглу територію, розміщення зеленої зони на вказаному у зверненні місці не передбачено.

Зазначимо, що Tvoemisto.tv подало запит у Державну екологічну інспекцію у Львівській області щодо загальної кількості зрізаних на цій ділянці дерев, коли відновнять зелені насадження та що саме висадять.

Читайте також: Львів втратив багато дерев, які можна було вилікувати. Розмова з арбористом

Нагадаємо, що влітку 2018 року розпочали реконструкцію Палацу спорту «Україна» на вулиці Мельника, 18. Під час реконструкції тут зрізали 293 зелені насадження, що росли на території ґрунтових кортів. Тоді місцеві мешканці та тренери ДЮСШ «Спартаківець», які займались з дітьми на цих кортах вийшли на протест.  Після цього у вересні на сесії депутати ЛМР підтримали петицію щодо реконструкції палацу спорту «Україна» на вул. Мельника. Водночас депутати не проголосували за петицію щодо недопущення забудови ґрунтових кортів позаду Палацу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!