Держспецзв’язку попереджає про нові атаки PetyaRansomware

1893 0
Найбільше мають остерігатися власники мереж, уражених вірусом-здирником раніше.
фото: cybercrime.gov.ua

фото: cybercrime.gov.ua

У службі Держспецзв’язку попереджають, що навіть після відновлення комп’ютерів власники мереж, що стали об’єктом атаки віруса-вимагача, можуть зазнати повторної атаки.

Як вказано у повідомленні, в CERT-UA розробили нові рекомендації для зменшення ризиків повторного ураження та мінімізації чи уникнення негативних наслідків, пов’язаних з кібератакою.

Читайте також: Українські банки та приватні компанії атакує невідомий вірус

Відтак, Держспецзв’язку радить якнайшвидше скористатись опублікованими рекомендаціями та закликає взяти участь в інтерактивному опитуванні команди CERT-UA щодо аналізу наслідків атаки Petya Ransomware.

Як повідомлялося, наприкінці червня державні та приватні структури в Україні стали об’єктом атаки віруса-вимагача Petya, який спричинив збої у роботі багатьох сервісів. Суму збитків від цієї аткаи в уряді поки не називали.

Поліція відкрила кримінальне провадження за цим фактом і вважає, що атака цього віруса була прикриттям для іншої кібератаки – на критично важливі державні компанії України, щоби дестабілізувати ситуацію в державі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!