«У тилових містах мають краще слідкувати за безпекою». Військовий експерт про кібератаку у Львові

885 0
За його словами, військова логістика не може постраждати від хакерських атак.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

Нещодавно через хакерську атаку частина Сихова залишилась без опалення та гарячої води. Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» розповів, що представники місцевого самоврядування повинні краще слідкувати за безпекою тилових міст, адже це впливає на систему усієї країни. 

За його словами, військова логістика не може постраждати від хакерських атак, адже вона має свої внутрішні канали та системи оповіщення, зв'язку, які шифруються спеціальними кодами. Якщо це є замкнутий зв’язок, то його не можна ні прослухати, ні якось на нього вплинути. За безпекою програмного забезпечення, яке використовують для спрощення роботи документообігу, фіксації переміщень чи визначення маршрутів слідкують посилено.

«Між іншим, та сама кібербезпека мала б працювати і в тилових областях. Не дай Боже, щоб людська халатність списувалась на кібератаки, бо це може інколи розслабляти. Не можна будь-яку відповідальність скидувати на кібератаку. Тут потрібно розбиратись в кожному окремому випадку. Поки прифронтові міста більш вразливі до авіації та диверсантів, то тил відповідає за пряме забезпечення», – зазначив Іван Тимочко.

Він переконаний, що усім тиловим містам варто зробити висновки щодо хакерської атаки у Львові та краще слідкувати за безпекою.

Читайте також: Названо суму збитків компанії «Київстар» через масштабний збій

Нагадаємо, що у Львові 23 січня у роботі теплопостачання стався збій. У зв’язку з цим частина Сихова залишилась без тепла та гарячої води. Натомість 12 грудня стався технічний збій у мобільній мережі «Київстар»  Через це тимчасово недоступні послуги зв'язку та доступу в інтернет. У компанії повідомили, що вони стали мішенню потужної хакерської атаки. Альтернативою мобільному зв’язку можуть стати стаціонарні телефони.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!