10 способів відпочити за версією BBC

5376 0
У рамках всесвітнього опитування про відпочинок «The Rest Test», 18 000 людей визначили по 3 способи розслабитися, що найбільше їм імпонують. Пропонуємо створений на основі опитування список ТОП-10 найкращих активностей для відпочинку.

1. Читання

 58 % людей відзначили читання заспокійливою діяльністю. Учасники, які за результатами почувалися найбільш успішними, були найбільш схильні у вільний час обрати читання книг.

Читайте також: 10 книг, написаних бездоганною українською мовою

2. Відпочинок на природі

Більшість людей вважає такий вид діяльності не тільки розслабляючим, але й лікувальним. Як показало опитування, цей спосіб є більш популярним серед жінок, аніж серед чоловіків.

Читайте також : Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3. Самотність

Як говорить італійський письменник Паоло Джордано: «Самотність – це те, що є у кожному з нас і її треба захищати. Це щось абсолютно безцінне, особливо в глобалізованому світі». За результатами опитування самотність як спосіб відпочити учасники поставили значно вище, ніж проведення часу з друзями або із сім’єю. У «The Rest Test» навіть екстраверти зазначили, що перебуваючи на самоті краще відпочивають. Жінки та люди до 30 років були більш схильні до вибору саме цього способу.

4. Слухання музики

Такому відпочинку надали перевагу чоловіки, зокрема молодь. 

Читайте також: Львів'ян запрошують послухати скрипалів з усього світу

5. «Взагалі нічого не робити»

Кожна вікова група, окрім людей віком 31-45-річних, обирала також відпочинок, як варіант. Деякі опитувані розповіли, що для них важко – нічого не робити. Для дослідників  «The Rest Test» стало вражаючим, що майже 9 % людей зазначило, що відпочинок змушує їх почуватися винними або напруженими.

6. Прогулянка

Для деяких довга прогулянка ніколи не стане методом розслабитися, але для інших – це ідеальний спосіб відпочити. 8% учасників тесту навіть вважає біг заспокійливим, та дотримується думки, що фізичні вправи дозволяють очистити мозок від зайвих думок.

7. Приймання ванни 

Такий вид відпочинку найпопулярніший серед молоді. З віком його популярність спадає: кількість 60-річних, які його вибрали, вдвічі менша за групу 18-30-річних.

8. Замріяність

Багато психологів досі сперечаються про те, чи корисно для нас давати волю уяві. Концентрація на поганих думках призводить до депресії, але все популярнішою стає думка, що наш розум настільки схильний до замріяності, що це може мати переваги.

9. Перегляд телевізора

Цей пункт частіше вибирали жінки, зокрема молодь. За кількість прихильників він конкурує з читанням у кожній віковій групі.

10. Медитація або практикування усвідомлення (mindfulness-терапії)

Mindfulness-терапія стає все більш популярною, тому не дивно, що вона є популярнішою за садівництво чи погулянки з друзями. Але чи міг хтось передбачити це десятиліття тому?

В умовах постійного перевантаження на роботі людям потрібно навчитися відпочивати. Обирайте активність, яка вам найбільше до смаку і не допускайте стресу чи депресії.

На матеріалі: BBC.com

Переклала і опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!