Десятий день наступу. Збройні сили України тримають оборону на всіх напрямках

1418 0
Окупанти завдають ракетно-бомбових ударів по житлових будинках, лікарнях, дитячих садках, використовують жінок, дітей і літніх людей в якості “живого щита”.
Фото: Timothy Fadek

Фото: Timothy Fadek

Збройні Сили України чинять опір російським окупантам на всіх напрямках, на окремих напрямках змушують противника відступати з втратами. Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ у своєму Фейсбуці.

Читайте також: «Скільки ще треба відірваних рук, ніг і голів». Зеленський про закриття неба над Україною

Почалася десятя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. За оперативною інформацією ЗСУ, станом на ранок  5 березня ведуться запеклі бої зі звільнення українських міст від російських окупантів.

У повідомленні йдеться, що частини та підрозділи загарбників деморалізовані, солдати та офіцери окупаційної армії продовжують здаватися у полон, втікають, залишаючи на українській землі озброєння і техніку. Активними бойовими діями завдають втрат противнику не тільки озброєні підрозділи українських захисників, але й звичайні неозброєні люди, демонструючи окупанту свою громадянську позицію, завдаючи йому психологічної поразки.

«Утім окупанти продовжують обстріли цивільного населення, завдають ракетно-бомбових ударів по об’єктах критичної інфраструктури та житлових будинках, лікарнях, дитячих садках, використовують жінок, дітей і літніх людей в якості “живого щита”. Не покидають спроб створити у власному інформаційному просторі картину визвольного “бліцкригу”, продовжують розповсюджувати тотальну брехню через підвладні ЗМІ, вживають заходів щодо приховування втрат в особовому складі та техніці, шляхом блокування доступу населення до правдивої та об’єктивної інформації», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Через санкції Росії може загрожувати дефолт

Збройні Сили України продовжують тримати визначені рубежі на всіх напрямках, а на окремих напрямках контратакують та змушують противника відступати з втратами, порушують тилові комунікації та завдають нищівних ударів.

«На жаль, про всі наші успіхи ми поки що не можемо розповісти, щоб не зірвати задумане. Але повірте, у свій час все стане відомо», – йдеться у повідомленні

Нагадаємо, учора у відеозверненні Президент України Володимир Зеленський зазначив, що відмовившись закрити небо над Україною, керівництво НАТО дало «зелене світло» подальшим бомбардуванням військами Російської Федерації території Української держави.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!