Київ

Дівчина загиблого Да Вінчі віддала президенту особистий бойовий шеврон загиблого Героя України

2554 0
Зеленський вручив нагороди військовим і рідним полеглих захисників у День добровольця.

Сьогодні президент Володимир Зеленський у День українського добровольця зустрівся з військовими.

На зустрічі була присутня парамедикиня, депутатка Київради від Голосу, дівчина загиблого Героя України «Да Вінчі» Аліна Михайлова. Вона віддала президенту особистий бойовий шеврон Дмитра Коцюбайла, приймаючи від Зеленського орден Богдана Хмельницького III ступеня.

Нагадаємо, легендарний боєць Дмитро Коцюбайло з позивним "Да Вінчі" загинув в бою під Бахмутом.

Читайте також: у Києві Паркову дорогу просять назвати на честь Дмитра Коцюбайла

Церемонія прощання відбулася 10 березня у Києві на Майдані Незалежності. Віддати останню шану прийшли, зокрема президент Володимир Зеленський, головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний, очільник ГУР Кирило Буданов.

Президент передав матері "Да Вінчі" Оксані Коцюбайло відзнаку "Хрест бойових заслуг", якою посмертно удостоєно її сина. А 1 грудня 2021 року Дмитро отримав звання Героя України із врученням ордену "Золота зірка".

Додамо, депутатів Київської міської ради та мера міста Віталія Кличка закликають перейменувати Паркову дорогу у Києві на вулицю Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі), оскільки вона йде прямо до Аскольдової могили, де поховали Героя. З відповідним зверненням виступили низка публічних осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!