Київ

Для будівництва моста-хвилі на столичній Оболоні доставили залізні блоки для арок

1195 0
Завершити будівництво планують у 2024 році.
Фото: System Capital Management

Фото: System Capital Management

У Києві триває будівництво пішохідного мосту між Оболонською набережною та островом Оболонський. Днями на будмайданчик доставили металеві блоки, які невдовзі стануть частиною арки. Про це повідомили у компанії «Укрсталь Конструкція», що займається проєктуванням, виготовленням і монтажем мостових металоконструкцій для даного об’єкта.
 
Частини майбутнього пішохідного мосту виготовили на заводі компанії «Укрсталь Дніпро», який реалізував проєкт будівництва Запорізького мосту. Як зазначили в компанії, блоки спроєктовані та вироблені за спеціальною технологією, яка не має аналогів в Україні. Вага однієї частини арки сягає від 2 до 7 тонн.
 
 
 
 
Нагадаємо, будівництво Оболонського моста триває з 2020 року коштами меценатів – спершу за гроші забудовника-компанії Stolitsa Group Владислави Молчанової. У січні цього року Метрополія Великого Парижа виділила на продовження будівництва мосту-хвилі на Оболоні 19 496 412,0 грн. Для його спорудження використають майже 300 тонн металу, який виготовили на «Азовсталі». Його встигли зробити й вивезти з комбінату напередодні повномасштабного вторгнення. Гроші з міського бюджету не залучають.
 
Зазначимо, на сьогодні повністю збудовано фундаменти 4-х опор. У березні 2023 року розпочато роботи з улаштування металевих технологічних опор, які згідно з проєктом необхідні для монтажу металоконструкцій прогонової будови арки. Запланований термін завершення будівництва 2024 рік.
 
Ширина пішохідного об'єкта буде 4 м, а довжина – 164 м. Міст буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. Проходу маломірних суден до затоки Оболонь об'єкт не заважатиме. Цей міст з’єднає Оболонський острів і парк «Наталка» біля Оболонської Набережної.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!