Нові простори у Львові. Що сьогодні на сесії розглянуть львівські депутати

3012 0
Це буде перше засідання, на яке депутати зберуться після двох місяців канікул.
ФОТО ПРОЄКТУ

ФОТО ПРОЄКТУ

Сьогодні, 14 вересня, відбудеться пленарне засідання сесії Львівської міськради. Це буде перше засідання, на яке депутати зберуться після двох місяців канікул. На ньому планують розглянути майже 200 питань. Більше, ніж половина з них, – це земельні питання.

Зокрема, депутати планують затвердити програму підтримки підрозділів ДСНС України у Львівській області, а також погодити субвенції із обласного бюджету.

Також у порядку денному є ухвала про розробку інвестиційного проєкту «Культурно-мистецький простір у приміщеннях на вул. Академіка В. Гнатюка 20-22». Як писало Тvoemisto.tv, у приміщенні пам'ятки архітектури, де раніше були залізничні каси, місто планує організувати мистецький простір. Що саме там буде поки не відомо. Приміщення першого поверху у будинку на вулиці Гнатюка, 20 мають площу понад 380 метрів квадратних. Право власності на них Львівська міська рада зареєструвала у 2019 році.

Крім того, депутати мають погодити 900 тисяч гривень на облаштування інтерактивного громадського простору «Місце щасливих людей» у пам'ять про Кузьму Скрябіна. Нова пам’ятна локація має з’явитись на площі Олекси Гасина. Попередня вартість облаштування становить 15 млн грн. Ідея створити такий простір виникла у Львові ще 2015 року після трагічної загибелі співака, його мали облаштувати до 2017 року.

Читайте також: Від 200 гривень до 2 тисяч. Скільки коштують платні палати у львівських пологових

Також на цьому засіданні планують розглянути декілька ухвал, які міський голова ветував після попереднього засідання. Зокрема йдеться про затвердження ОК «ЖБК «Розточчя» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Нагірній – вул. К. Студинського.

Про затвердження ТзОВ фірмі «Каменяр» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Роксоляни, 57. Про надання гр. Сенатовській С. І. дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на вул. С. Євського, 18.

Також у порядку денному зміни до Плану зонування Франківського району, йдеться про район вул. Княгині Ольги, вул. Наукової, вул. Трускавецької. Ці зміни стосуються зокрема і ділянки на вулиці Княгині Ольги,120, де ще донедавна був супермаркет «Арсен». Ще торік земля, на котрій розташований комплекс, була у комунальній власності. У 2020 році її викупило ТзОВ «Євротек-девелопмент». Йдеться про ділянку розміром 1,7338 гектара.

Відповідно до плану зонування території Франківського району міста, ділянка, на якій розташований ТЦ «Арсен», належить до зони Г-6, а саме об'єктів торгівлі. У липні Львівська міська рада провела громадські слухання щодо зміни зонінгу. Тобто, йдеться про те, щоб із зони Г-6 перевести цю земельну ділянку в зону Г-2 – у зону громадської забудови, яка передбачає і житлове будівництво.

Порядок денний пленарного засідання:


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!