Політична реклама

Для львівських діток відкриють хатинку Мумі-тролів

2057 0
З 31 травня по 1 червня у Львові, в дворику на вул. Лемківській, 15а, відчинить двері хатинка Мумі-тролів. Казкові персонажі запрошують в гості дітей, аби разом відсвяткувати 100-річчя своєї літературної "мами" Туве Янссон.
Будиночок мумі-тролів у Фінляндії

Будиночок мумі-тролів у Фінляндії

Під час гостини діти зможуть побавитися у хатинці Мумі-троля, побувати на різноманітних майстер-класах від художників та письменників та погратись у саду на зеленій травичці, повідомляють організатори з «Видавництва Старого Лева».

Ця дата не випадкова, адже цьогоріч не лише виповнюється 100 років знаменитій авторці, а й 10 років україномовним мумі-трольчикам (у 2004 році вийшли друком історії про чарівних створінь у перекладі Наталі Іваничук).

З нагоди річниці Старий Лев видав оновлений тритомник історій про Мумі-тролів Туве Янссон, обкладинки для якого створила творча майстерня «Аґрафка», а також смачну книжку «Рецепти Мумі-Мами» від Туве Янссон і Самі Маліли.

Крім того, цього року і видання книг «Маленькі тролі і велика повінь» та «Капелюх чарівника» Туве Янссон шрифтом Брайля, щоб незрячі дітки теж могли познайомитися з добрими персонажами, яких вигадала письменниця.

Програма «Гостини у Мумі-тролів»

31 травня, субота.

11.30 – 12.00 – офіційне відкриття «Гостини у Мумі-тролів»

12.00 – 13.00 – майстер-клас  від Старого Лева «Моя долина Мумі-тролів»

12.00 - 12.30 – виступ маленьких мумі-тролів з організації «Крок вперед»

13.00 –  14.00 – майстер-клас від Анастасії Стефурак за мотивами книги «Прислів’я українські»

14.00 – 15.00 – майстер-клас від Мар’ян Савки «Старий Лев мандрує Україною» за мотивами художнього атласу «Карти» Александри та Даніеля Мізелінських.

16.00 – 17.00 – майстер-клас «Моя країна Мумі-тролів» (розмальовки, листівки, колажі) від арт-студії «Жовті ножиці», проводить Катя Паньків

1 червня, неділя.

12.00 – 12.30 – нагородження переможців та учасників конкурсу «Моя країна Мумі-тролів»

12.30 – 13.30 – На гостину до Мумі-мами. Презентації книги «Рецепти Мумі-мами». Майстер-клас готування для дітей і частування від Мумі-мами від Тані Пилипець

13.30 – 14.00 – нагородження переможців конкурсу «Читаю та малюю» разом із журналом «Мамин клуб»

14.00 – 14.30 – виступ підлітків з організації «Крок вперед»

14.00 – 15.00 – Майстер-клас Наталки Гайди і Катерини Міхаліциної за мотивами книжки «Бабусина господа»

15.00 – 16.00 – майстер-клас «Морські пригоди Мумі-тролів» або «Море в банці» від арт-студії «Жовті ножиці», проводить Катя Паньків.

Крім того, усіх охочих закликають приносити книжки у соціальну бібліотеку Мумі-тролів. Якщо маєте книги, у які давно не заглядали і які варті того, щоб бути прочитаними, їх обіцяють передати разом із добіркою від Старого Лева малозабезпеченим родинам, а також у бібліотеки, фонди яких давно не оновлювалися. 

Довідка:

Туве Янсон – фінська художниця шведського походження, романістка, дитяча письменниця та ілюстратор. Якось у дитинстві Туве, сперечаючись про щось зі своїм братом Ларсом і, передражнюючи його, намалювала на стіні маленького бегемотика. Саме він у майбутньому став основою циклу творів про незвичних казкових створінь мумі-тролів.  

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!