Для релокованих підприємств на Львівщині будують складські приміщення

1769 0
Масова релокація підприємств на Захід України, спричинила ріст попиту на якісні складські та виробничі площі, необхідні компаніям зі Сходу та Півночі України.

На потреби ринку відповіла українська девелоперська компанія Alterra Group, яка будує у Львові логістичний центр PORT.  Для того аби підприємці могли якомога швидше переїхати у нові приміщення та відновити роботу, компанія кинула собі виклик побудувати 7-у чергу комплексу загальною площею 12 200 м2., всього за 6 місяців та водночас зберегти безкомпромісно високу якість. Зараз на майданчику саме «екватор» робіт.

«За три місяці ми повністю збудували каркас основної будівлі та завели всі зовнішні мережі, змінили послідовність етапів будівництва та принципи роботи підрядників. Як результат, нам вдалося зменшити тривалість робіт як мінімум у 1,5 раза,» – розповідає засновник компанії Alterra Group Дмитро Ковальчук. 

Читайте також: Будівництво PORTу у Львові завершать у заплановані до війни терміни

«Щодня на будівельному майданчику працюють понад 200 людей. Завдяки зусиллям нашої команди, у 7-му чергу комплексу підприємства зможуть заїхати до 1 листопада 2022 року».

Потреба у якісних складських площах зростає. Підприємства релокуються через зміни ланцюжків постачання сировини,  експортери  – через зміни у ринках збуту, компанії, які мають велику кількість торгових точок на Заході України, розміщують тут розподільчі центри.

«Зараз підприємці виваженіше підходять до релокації своїх бізнесів та запуску виробництва на нових територіях, – говорить Дмитро Ковальчук, – Прийшло розуміння, що релокація, в сьогоднішніх умовах – це питання не одного чи двох місяців».

Довідково

ТОВ «АЛЬТЕРРА-ГРУП»/AlterraGroup – українська компанія, що спеціалізується на девелопменті та управлінні комерційною нерухомістю «під ключ». За 6 років діяльності в портфелі компанії  35 об'єктів загальною площею 175 000 м². Серед них – торгові та торгово-розважальні центри, комерційні зони у житлових комплексах, торговельні майданчики та окремі приміщення.

ЛЦ PORT  – логістичний центр площею 47 000 м2, спроектований як комплекс з продуманою інфраструктурою, високими стандартами будівництва та сучасною архітектурою. Концепція передбачає побудову 4 терміналів складської логістики площею 41 000 м2, розміщення 4 700 м2 торгових площ з транспортною доступністю та паркінгами, інноваційного бізнес-центру – 1 300 м2, супермаркету, аптеки, закладів харчування і зеленої зони. PORT має вигідне розташування поруч з основними транспортними артеріями, які сполучають Львів з іншими містами України та прикордонними містами ЄС. Нова для України бізнес-модель передбачає купівлю або оренду торгових приміщень з можливістю адаптації під власну справу та єдину систему управління і експлуатації.

Партнерська публікація

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!