Голосківське кладовище розширять. На це виділять 1,5 млн грн

1737 0
Голосківське кладовище у планують розширити на 12 га
Фото: Голосківське кладовище

Фото: Голосківське кладовище

Голосківське кладовище у Львові планують розширити на 12 га. Відповідне рішення ухвалили під час пленарного засідання сесії ЛМР ще 23 серпня цього року. 25 жовтня, під час засідання комісії фінансів та планування бюджету, для облаштування поля для поховань на Голосківському кладовищі погодили розпис використання коштів виділених з бюджету розвитку у 2023 році, як внесок у статутний капітал Львівського комунального підприємства «Муніципальна обрядова служба». 

«На сесії погодили та виділили 1,5 мільйона гривень. Просимо погодити розпис використання коштів. Йдеться про 1,5 мільйона для облаштування поля на Голосківському кладовищі», – зазначив керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Орест Тимчишин.

Читайте також: У Львові збільшать площу двох цвинтарів та шукають гроші для крематорію

Зазначимо, що раніше колишній керівник департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець казав, що вже запустили процедури розширення по Голосківському і Сихівському цвинтарях, і в обидвох випадках це розширення мало бути здійснено за рахунок лісогосподарських земель. Проте його призупинили у зв'язку зі змінами до земельного законодавства через воєнний стан.

Додамо, що площу Сихівського та Голосківського цвинтарів планували збільшити на 26 га. У ЛМР зазначали раніше, що Голосківський цвинтар розширять на 10 га, це майже як площа парку Івана Франка у Львові, за рахунок землі держпідприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр». Цю землю місто не викуповуватиме, але це не означає, що територія для нових поховань дістанеться нам безкоштовно. Львів компенсує вартість вирубаних дерев – загалом селекційно-насіннєвий центр отримає 15 мільйонів гривень.

Читайте також: Яким буде крематорій у Львові. Деталі 

Нагадаємо, що мер Львова Андрій Садовий повідомив, що біля Голосківського кладовища планують побудувати крематорій. Проєкт обирали на архітектурному конкурсі восени того ж року. Перемогла команда архітекторів з Маріуполя, які зараз працюють в Берліні. У своєму проєкті автори акцентують на останньому шляху людини, яким сенсом він наповнений та що відчувають близькі покійного у момент прощання.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!