Для вакцинованих українців планують послабити карантинні обмеження

2044 0
Наразі Міністерство розробляє відповідні норми.
Photo by CDC on Unsplash

Photo by CDC on Unsplash

Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що наразі МОЗ розробляє менш жорсткі норми, які стосуватимуться вакцинованих громадян у разі локдауну. Про це він повідомив в ефірі «1+1» сьогодні, 6 вересня.

«Ми зараз переглядаємо карантинні вимоги і карантинні норми. Вони обов'язково будуть. Ми хочемо, щоб до бізнесу або людей (ред. – вакцинованих) застосовувалися менш жорсткі норми, які стосуються карантину. Наприклад, бізнес зможе працювати або не буде регулюватися кількість людей на один квадратний метр, якщо йтиметься про функціонування спортзалів. Такі норми будуть діяти як для вакцинованого робочого персоналу, так і тих людей, які відвідують заклад», – каже він.

Читайте також: Медики, що відмовились від щеплення проти Сovid-19, можуть безкоштовно вакцинуватися згодом

Кузін також додав, що наразі МОЗ розробляє такі норми і найближчим часом планує їх оприлюднити.

Нагадаємо, що в Україні погіршується ситуація з коронавірусом, тому невдовзі Міністерство охорони здоров’я буде змушене вводити більш жорсткі обмеження. Йдеться, зокрема, про обмеження на відвідування масових заходів, спортзалів тощо. Окрім цього, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко припускав раніше, що люди з сертифікатами вакцинації від коронавірусу зможуть відвідувати публічні місця навіть у разі локдауну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!