МОЗ анонсує привілеї для вакцинованих від Covid-19 українців на випадок локдауну

3517 0
Влада стимулюватиме певні галузі життя до вакцинації.
Photo by CDC on Unsplash

Photo by CDC on Unsplash

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко припускає, що люди з сертифікатами вакцинації від коронавірусу зможуть відвідувати публічні місця навіть у разі локдауну. Про це повідомляє УП з посиланням на міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка на брифінгу 25 серпня.

Читайте також: Медики, що відмовились від щеплення проти Сovid-19, можуть безкоштовно вакцинуватися згодом

«МОЗ говорить не про пом'якшення (для вакцинованих у разі жорсткого локдауну – ред.). Будуть запроваджувати карантинні обмеження, але для певних галузей економіки вони дозволять працювати навіть у червоному рівні епідеміологічної небезпеки. Наприклад, кінотеатри зможуть працювати, якщо колектив кінотеатру буде вакцинований і люди, які будуть приходити до нього, будуть показувати Covid-сертифікат. І таких сфер багато», – каже він.

У Франції, Німеччині, за словами очільника МОЗ, сьогодні пропрацьовують різні варіанти, і в Україні буде простіше, бо можна буде брати досвід країн ЄС і США –дивитись, що спрацьовує, що ні, аби вибрати оптимальний варіант. Віктор Ляшко також зазначив, що влада стимулюватиме певні галузі життя до вакцинації, але громадянам потрібно потурбуватися про себе і рідних та провакцинуватися, особливо перед осіннім періодом. 

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

Нагадаємо, що в липні Кабінет міністрів оновив Національний план вакцинації проти коронавірусу. Цей документ передбачає поступове нарощування темпів щеплень до кінця 2021 року: з вересня в Україні мають вводити понад 8 мільйонів доз вакцини щомісяця.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!