До Дня Незалежності вийде фільм за романом Кокотюхи: трейлер, саундтрек

3069 0
24-го серпня в українських кінотеатрах відбудеться прем’єра фільму режисера Зази Буадзе «Червоний» за однойменним романом Андрія Кокотюхи.
фото: www.hurtom.com, film.ua, texty.org.ua, firtka.if.ua

фото: www.hurtom.com, film.ua, texty.org.ua, firtka.if.ua

Учора, 3 серпня, у терміналі D міжнародного аеропорту «Бориспіль» відбулася презентація кліпу «Ой у лузі червона калина», в який увійшли раніше не оприлюднені кадри з картини. Виконали пісню група «Гайдамаки» разом із Тонею Матвієнко, інформує Детектор медіа.

Читайте також: В Україні зніматимуть кіно за романом Кокотюхи. 5 фактів про фільм

Письменник Андрій Кокотюха очікує, що стрічка буде на рівні таких відомих драм, як  «Опівнічний експрес» та «Втеча з Шоушенка». Він уточнив, що сценарій написав за своїм однойменним романом, який за три роки вже витримав низку перевидань, і зосереджений він на третій частині твору.

«Це гостросюжетна історико-пригодницька драма. Це фільм не лише про те, як українці, литовці, грузини та інші народи, які були ув'язнені, виривалися на волю. Це історія про потяг до свободи як такий», – зазначив він.

Читайте також: Сім тез Андрія Кокотюхи про ретро-Львів та дитячу книжку в Україні

Спільне виробництво стрічки здійснили компанія «ІнсайтМедіа» продюсерський центр, «Одеська кіностудія» за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. У широкий прокат в Україні фільм вийде 24 серпня, на День Незалежності України. На початку липня компанія «ІнсайтМедіа» представила офіційні постери гостросюжетної історичної драми режисера Зази Буадзе «Червоний» за романом Андрія Кокотюхи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!