Україна

До кінця наступного року Україна має перейти на електронну документацію, – Федоров

783 0
Водночас міністр повідомив, що кожен українець буде вміти користуватись зброєю.
Фото умовне/gettyimages

Фото умовне/gettyimages

У Львові впроодовж трьох днів, 29 вересня - 1 жовтня, проходить технологічна конференція IT-Arena 2023. Під час однієї з панелей міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що до кінця наступного року Україна має перейти на електронний документообіг, особливо в Міністерстві освіти і науки та Збройних силах, передає Tvoemisto.tv.

«Зараз є всі технології, щоб перейти на електронний документообіг. Я знаю, що всі міністри вже підписують документи електронно. Відбулась зміна міністра оборони і призначили нового заступника цифрової трансформації. Це моя радниця, яка запустила вже багато проєктів. Зокрема, це «єМалятко», «Армія дронів» та «Електронний лікарняний». Тому я впевнений, що тепер ми цифровізуємо все набагато швидше. Зараз мені дуже подобається, як приймає рішення новий міністр. Я сподіваюсь, що це все буде швидше. Наша ціль – до кінця наступного року зробити цифрову революцію, особливо в Міністерстві освіти і науки і Збройних силах», – зазначив міністр.

Читайте також: Верховна рада звільнила Резнікова з посади міністра оборони

Також він додав, що українці сильно зміняться внаслідок війни. Зокрема, кожен буде вміти користуватись зброєю.

«Кожна війна дає пуск технологіям.У війну ми відкрилися для світу, вийшли на нові ринки. Поки росія буде існувати, ми будемо розвиватися, адже загроза є кожного дня. Буде новий рівень нашого особистого розвитку. Кожен буде розбиратись у зброї, як надати першу допомогу та як бути більш ефективним. Лише так ми зможемо боротись з таким великим ворогом», – зауважив Михайло Федоров.

Нагадаємо, що 27 вересня Кабінет міністрів призначив трьох нових заступників міністра оборони України. Заступницею Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації стала Катерина Черногоренко.

Додамо, що Кабінет Міністрів України схвалив план заходів з оптимізації роботи військово-лікарських комісій (ВЛК). Уряд встановив конкретні терміни реалізації запланованих змін. Цьогоріч запланували впровадити електронний документообіг між військовими частинами та закладами охорони здоровʼя. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!