Коли в Україні запровадять електронний документообіг між військовими частинами та медзакладами

669 0
Це сприятиме швидкому обміну документами, необхідними для проходження ВЛК.
Фото умовне

Фото умовне

Кабінет Міністрів України схвалив план заходів з оптимізації роботи військово-лікарських комісій (ВЛК). Уряд встановив конкретні терміни реалізації запланованих змін. Цьогоріч запланували впровадити електронний документообіг між військовими частинами та закладами охорони здоровʼя. Про це повідомили у МОЗ.

Це сприятиме швидкому обміну документами, необхідними для проходження ВЛК, зазначають в повідомленні. 

Більшість гарнізонних ВЛК уже запустили електронну чергу для запису на медичний огляд. Водночас розпочали інформаційну просвітницьку кампанію з метою надання допомоги військовослужбовцям після отримання травм, поранень чи захворювань.

Читайте також: Медогляди військовозобов'язаних проводитимуть на базі цивільних медзакладів

Крім того, для безоплатного проведення медоглядів військовозобов’язаних ухвалено постанову уряду щодо впровадження нового пакету медичних послуг у рамках Програми медичних гарантій, триває процес залучення цивільних закладів.

Нагадаємо, що «Твоє місто» під час публічної дискусії «Незламні Суперлюди. Як організована реабілітація військових на Львівщині» з’ясувало, чого саме вони потребують тепер і в далекій перспективі, щоб максимально швидко соціалізуватися, включитися в цивільне життя або продовжити службу, яку реабілітацію можуть отримати і як покращити цей процес.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!