До кінця року планують завершити облаштування фонтану на площі Галицькій

1018 0
Водночас територію площі розширять у напрямку проїжджої частини та завершать озеленення уже після війни.
фото: львів. містобудування, фейсбук

фото: львів. містобудування, фейсбук

На площі Галицькій відновили роботи з облаштування фонтану. За словами Ольги Криворучко, авторки проєкту реконструкції площі, їх планують завершити до кінця цього року. Запрацює фонтан ближче до літа. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

«Тим часом на площі уже проклали нові мережі та реконструювали старі. Ці роботи завершили повністю. 70 % площі виклали бруківкою та гранітною плиткою. Сформували місце для клумб у різній геометричній формі, також висадили дерева за спонсорські кошти», – уточнили у департаменті.

Читайте також: Як зміниться площа Галицька у Львові та що буде на місці фонтану «Кульбаба»

Окрім цього, виконали роботи і з ознакування розташування костелу Воздвиження Чесного Хреста, мури якого знайшли під час реконструкції площі. Тепер їх проілюструють на спеціальному макеті, що встановлять після відновлення робіт із благоустрою. Тоді ж демонтують ще три тимчасові споруди. А про археологічні знахідки у цьому місці розповідатимуть і спеціальні інформаційні таблички, які будуть вимощені у бруківці.

Водночас територію площі розширять у напрямку проїжджої частини та завершать озеленення після війни. Павільйон пересунуть в інше місце. Також вмонтують світильники, аналогічні до тих, що на протилежному боці вулиці – опори для них уже встановили. Окрім цього, мають доставити вуличні меблі. 

Читайте також: На площі Коліївщини у Львові археологи знайшли фундамент давньої криниці

Нагадаємо, що площу Галицьку почало ремонтувати ПП «Патронат» ще у 2019 році, однак на місці фонтану «Кульбаба» під час демонтажу виявили фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста. Також під час розкопок знайшли останки десятьох людей. Сам фонтан «Кульбаба» передали у музей «Територія терору» як елемент радянської спадщини. 

За оновленим проєктом, на площі мали підвести мережі, влаштувати бетонну чашу фонтану, навколо якого можна буде сидіти. Також навколо нього облаштують освітлення території, сам фонтан підсвітять. Другий етап проєкту передбачав ремонт решти території до початку площі Соборної, влаштування нового озеленення та місць для сидіння і освітлення усього простору між вул. Князя Романа і площею Соборною. 

Реконструкцію площі Галицької у Львові мали завершити до кінця 2021 року. Роботи з фонтаном ще планували продовжити весною. Попередня вартість становить 6 млн грн.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!