Львів хоче приєднати 20 сусідніх міст та сіл

56530 4
Йдеться про приміську зону, яку в Генплані 2010 року назвали «Великий Львів».
Фото: mapio.net

Фото: mapio.net

Львівська міськрада просить ЛОДА, Кабмін та Мінрегіон приєднати до Львова 20 сусідніх міст та сіл у межах реформи децентралізації. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Читайте також: Якими можуть стати межі Львова після створення Львівської ОТГ

«Зараз той період, коли реформа децентралізації на стадії завершення і має бути сформований адміністративно-територіальний устрій. Його, звісно, буде затверджувати Верховна Рада. Саме час озвучити і позицію Львова. Зрештою, вона давно відома, була сформована ще в Генплані міста. Та чомусь не врахована, коли розробляли Перспективний план ОТГ на Львівщині. Він, нагадаю, не передбачав розширення Львова взагалі», – зазначає посадовець.

Йдеться про приміську зону, яку в Генплані 2010 року назвали «Великий Львів», що охоплює 20 приміських населених пунктів: Рудне, Винники та Брюховичі, які вже перебувають в адмінпідпорядкуванні Львова, у Жовківському районі – Дубляни, Малі Підліски, Ситихів (Дублянська міська рада), Малехів, Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі (Грибовицька сільська рада), Гряда, Воля-Гомулецька (Грядівська сільська рада), Зашків, Завадів, Зарудці (Зашківська сільська рада), у Яворівському районі – Бірки, Рокитне (Бірківська сільська рада), Рясне-Руська, Підрясне (Рясне-Руська сільська рада), Паланки (Вороцівська сільрада), Городоцький район – Конопниця, Суховоля, Оброшине, Пришляки  (Оброшинська сільська рада), Пустомитівський район – Сокільники, Годовиця, Басівка (Годовицька сільська рада), Лисиничі, Підбірці (Лисиничівська сільська рада), частина Солонківської ОТГ – Зубра (від об’їзної дороги до Сихова), Зимноводівська ОТГ – Зимна Вода, Лапаївка, Холодновідка, Скнилів, Мурованська ОТГ – Муроване, Сороки-Львівські, Гамаліївка, Кам’янопіль та Ямпіль.

У ЛМР кажуть, що більшість мешканців цих міст та сіл працюють або користуються послугами у Львові. Частина з цих громад уже самі зверталися з проханням приєднати їх до Львова, наприклад Зашківська, Білогорща. Найбільш дискусійним залишається приєднання сіл у межах уже сформованих ОТГ та тих громад, що вже формуються, наприклад Сокільницька. До того ж, частина міської інфраструктури розташована на території ОТГ – Частина Сихова, проєктована вулиці Вернадського, виробничі приміщення ЛКП. Тож місто хоче, аби сформований але не затверджений перспективний план об’єднання громад переглянули, врахувавши пропозицію Львова.

Читайте також: Район Львівський. Що ще змінить децентралізація в нашій області

Нагадаємо, в Україні проходить стартував другий етап реформи децентралізації, в межах якої на Львівщині готують масштабну адміністративно-територіальну реформу, яка передбачає укрупнення районів із 20 до п’яти.

 


Читайте також:
23 Січня, 2020 11:42
Володимир Питання до п. Зубача стосовно приєднання 40 населених пункти... Саме 40!!!, а не 20!!! Чому тут питання? В себе на сторінці на незручні питання не відповідає!!!(заблокував)
Про складне на пальцях однієї руки...
Чи робились якісь фінансові розрахунки? Скільки Львів додатково коштів отримає в бюджет Львова у разі такого приєднання і як ці кошти будуть розподілятись між населеними пунктами?
Бо в Зимноводівській ОТГ зараз бюджет 150 млн. грн. з них 50 млн.-бюджет розвитку. Чи будуть у разі приєднання села нашої ОТГ після оплати всіх поточних витрат(садочки, школи, амбулаторії, поточні ремонти доріг, освітлення і т.д.) профінансовані в тому ж обсязі? Хоча б? І такі питання по всіх населених пунктах які Львів планує приєднати.
Чи буде фінансування хоча б в теперішніх сумах? Щоб не гірше!!! Але треба ж ліпше!!! Чи робились фінансові розрахунки? Чи просто розмова про високі матерії розвиток Львова і т.д.
22 Січня, 2020 19:07
Володимир Рівень журналістів і журналістики в Україні на висоті...
Намалювали мапу, пишете перелік сіл в статті...
Пора[***]те скільки населених пунктів хоче приєднати Львів. Ну точно не 20!!! ;)
16 Січня, 2020 18:13
Мешканець сокільник БРЄД !!!! Ніхто не хоче із мешканців приєднуватись до Львова. Що Садовий вже немає де красти то переходить на ближні села ????
А хто землі роздав атошнікам ? Села а не садовий !!!
Нехай депутати із садовим свої землі приєднають до Львова і віддадуть бідним, а не думають як обкрадати народ.
кщо садовий хоче допомогти то нехай приєднає і їм допомагає:
- села перемишлян
- села Кам’янки та бузьк
Після того подивимось чи щось змінилось на коаще.
ХАПУГИ - НЕ ТРОГАЙТЕ НАРОД ІНАКШЕ ПЕРЕКРИЄМО ВСІ ДОРОГИ І НЕ ТІЛЬКИ ! ЗРОБИМ ПЕРЕВОРОТ.
14 Січня, 2020 09:58
Володимир
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!