Київ

ДОКС вимагає зупинити роботи на фундаменті палацу Розумовського

521 0
Забудовник не подавав у ДОКС проєктну документацію на будівельні роботи
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

Департамент охорони культурної спадщини КМДА видав припис на повну зупинку робіт на вулиці Мазепи, 3-в. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

Перов опублікував припис, в якому ДОКС вказує на те, що будівельні роботи проводяться на ділянці в Центральному історичному ареалі міста в межах архітектурної охоронної зони. Крім того, як зазначають у Департаменті, у безпосередній близькості до будмайданчика на вулиці Мазепи 3-б розташовується  житловий будинок, який має статус пам’ятки архітектури місцевого значення.

Водночас, як вказано у приписі, ДОКС не отримував віз забудовника жодних документів на погодження робіт в охоронній зоні.

У зв’язку з цим ДОКС вимагає припинити будь-які роботи на об’єкті і надати на розгляд фахівцям проєктну документацію, а також інформацію про відсутність впливу будівельних робіт на розташований поруч об’єкт культурної спадщини.

Нагадаємо, 13 березня стало відомо, що на вул. Мазепи, 3-в, у Печерському районі Києва розбирають будівлю інженерних служб Київської фортеці, 1853 року, яка стояла на мурованих фундаментах палацу останнього Гетьмана України — Кирила Розумовського. Сам палац був деревʼяним і на момент будівництва Інженерних споруд був втрачений. Увечері того дня активісти викликали поліцію, яка тимчасово припинила роботи. Наступного дня забудовник змінив інформаційний банер на будмайданчику, в якому замінив капітальний ремонт будинку на реконструкцію. Після цього роботи відновились.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!