Київ

Забудовник за один день замінив дозвільні документи на роботи на фундаменті палацу Розумовського

1037 0
Будівельні роботи на об’єкті тривають.

Забудовник за один день перетворив капітальний ремонт будинку на  фундаменті палацу Розумовського на реконструкцію. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

«Вчора, за адресою: Івана Мазепи, 3в був розміщений банер про дозвіл на проведення капітального ремонту нежитлової споруди. Ввечері його зняли. А ось зранку висить вже дозвіл на реконструкцію цього ж об’єкту», - написав він у Facebook.

Активіст дивується, яким чином забудовник зміг так швидко змінити документи на проведення робіт.

«Яким чином за один день ТОВ «Собі» змогло отримати документи на зовсім інший вид робіт, з іншими вимогами та іншим класом наслідків – невідомо», - наголосив він.

Водночас, як додав Перов, під новою вивіскою нині продовжили розбирати фундаменти палацу Кирила Розумовського, а реакції міністерства культури та інформаційної політики України та Департаменту охорони культурної спадщини КМДА немає.

Нагадаємо, 13 березня стало відомо, що на вул. Мазепи, 3-в, у Печерському районі Києва розбирають будівлю інженерних служб Київської фортеці, 1853 року, яка стояла на мурованих фундаментах палацу останнього Гетьмана України — Кирила Розумовського. Сам палац був деревʼяним і на момент будівництва Інженерних споруд був втрачений.

Увечері Національна поліція зупинила роботи. Активісти написали відповідні заяви.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!