Документи «йтимуть» за військовими. Що зміниться у роботі ВЛК

1567 0
Змінять систему документообігу
Фото умовне

Фото умовне

В Україні планують реорганізувати роботу військово-лікарських комісій. Йдеться, зокрема, про зміни в системі документообігу. Про те, яких нововведень слід очікувати, в ефірі телемарафону розповіла заступниця міністра оборони України з питань соціального розвитку Наталія Калмикова.

«Зараз проходять фінальні зовнішні погодження документи, які регулюють облік військовослужбовців. Військовослужбовець після ВЛК відбуває сам або у військову частину, або ТЦК та СП. А документи від ВЛК в електронному вигляді «ідуть»за ним. Це те швидке рішення, якого так потребують люди після поранення», – зазначила Наталія Калмикова.

Читайте також: Мобілізація на Львівщині. Яке може бути покарання за неявку до військкомату після отримання повістки

Вона наголосила, що у процесі інтеграції військового у цивільне життя, ветеран повинен знайти таке місце в житті, де він буде розуміти, що він потрібен так само, як був потрібен на війні. Тож у Міноборони ведуть роботу щодо створення можливостей для ветеранів, зокрема, таких, які допоможуть захисникам та захисницям займатися підприємницькою діяльністю.

Нагадаємо, у проекті держбюджету на 2024 рік уряд збільшив фінансування потреб ветеранів на 7,5 млрд грн (удвічі більше, ніж у 2023 році), тобто до понад 14 млрд гривень.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!