«Долину Стрий» на Львівщині включили до реєстру індустріальних парків

1383 0
Це вплине на можливість для економічного розвитку, забезпечення людей роботою та гідними зарплатами.
Фото: Стрийська міська рада

Фото: Стрийська міська рада

Індустріальний парк «Долина Стрий», що розташований на Львівщині, уряд включив до Реєстру індустріальних парків України. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 2 травня.

Джерело: Урядовий портал

Ініціатором створення індустріального парку «Долина Стрий» є Стрийська міська рада. Його створили терміном на 30 років.

«Стрийська громада і місто отримали потужну можливість для економічного розвитку, забезпечення людей роботою та гідними зарплатами. Розвиток індустріальних парків дасть поштовх відновленню розвитку економіки країни, залученню інвестицій в нашу державу», – зазначив заступник Міністра економіки Олександр Грибан.

Читайте також: Що дасть Львівщині «сухий порт» у Мостиськах

Відповідно до концепції індустріального парку на площі 13,95 га передбачається створити до 700 робочих місць у переробній промисловості.

Зокрема йдеться про такі напрямки, як:

  • виробництво харчових продуктів, електричного устаткування, машин і устаткування, готових металевих виробів; 
  • оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корка (крім меблів);
  • виготовлення виробів із соломки та рослинних матеріалів для плетіння; 
  • ремонт і монтаж машин і устаткування.
 
«Долина Стрий» став 62 індустріальним парком в Реєстрі індустріальних (промислових) парків. Лише минулого року до Реєстру індустріальних парків було включено 9 парків.
 
Нагадаємо, що цього року в індустріальний парк «Мостиський сухий порт» планують інвестувати до 3 млн євро, зокрема у розвиток логістики – продовження широкої і вузької колії та прокладання автодоріг.
 
Для довідки:
 
ІП «Долина Стрий» — це середовище для промислових підприємств, де буде здійснюватиметься інженерна підготовка території, проектування та будівництво інфраструктури та інших об’єктів обслуговування. Пріоритетними будуть підприємства таких напрямків: високотехнологічне машинобудування; електроніка та приладобудування; сучасні інформаційні та smart технології; харчопереробна промисловість; транспорт і логістика. Загальна територія 77,11 га (частина теперішньої промзони та землі комунальної власності), яка складається з окремих ділянок, суміжних між собою через окремі комунікаційні розриви (дорога та залізнична колія).
 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!