«Домовитися не вдалося». Львівський медуніверситет і забудовник зустрілися через будівництво поряд

2621 0
Відповідне рішення про будівництво ухвалили на сесії Львівської міської ради 23 серпня 2023 року.
Фото: Львівський медуніверситет

Фото: Львівський медуніверситет

На території поруч із Львівським національним медичним університетом ім. Данила Галицького хочуть звести апарт-готель. Відповідне рішення про будівництво ухвалили на сесії Львівської міської ради 23 серпня 2023 року. Сьогодні, 21 листопада, під час зустрічі із забудовником, колектив та студенти університету виступили проти будівництва поряд.

«Він намагався переконати присутніх, що поява апарт-готелю на території університетського кампусу - це дорога у світле комфортне майбутнє для спільноти. Колектив Університету, який представляли викладачі, професори, декани, а також студентська спільнота сказали своє рішуче «Ні» будь-яким спробам щось звести на території поруч із навчальними корпусами та заявили про готовність не допустити цього у різний спосіб», – йдеться у повідомленні університету.

Представники студентської спільноти наголошували на тому, що майбутня будова суперечить чинному законодавству щодо охорони памʼяток архітектури місцевого значення – а саме до них належить весь архітектурний ансамбль споруд по вул. Пекарській,52. Вони також зазначили, що забудовники не дотримуються норми біологічної безпеки при запланованому будівництві – поруч розташовані два морги, інфекційна лікарня та цвинтар.

Зазначимо, що раніше університет вже виступав із заявою проти будівництва апарт-готелю. Тоді у коментарі Tvoemisto.tv Назар Бербека зазначив, що ділянка не є власністю ЛНМУ ім. Данила Галицького. Крім того, за словами депутата, у зоні Г-3 дозволено розміщення готелів, будинків для гостей, консультативних поліклінік тощо.

Читайте також: У МОЗ відреагували на приниження студентів у Львівському медуніверситеті

«Я думаю, що це необгрунтовано, бо розміщення готелю на цій ділянці допускається, а розміщення гаражів, які там зараз є – ні. Ми були змушені привести договір оренди у відповідність до містобудівельної документації. Ми бачимо соціальну функцію у цій будівлі. У планах зробити в приміщенні апарт-готелю освітній хаб на першому поверсі та безоплатно передати його у власність громади. На етапі отримання містобудівних умов компанія підпише відповідний меморандум», – підкреслив Назар Бербека.

За його словами, компанія готова спілкуватися із університетом та пояснювати керівництву ЛНМУ свою позицію. Він наголосив, що йдеться про чесне спілкування, обгрунтоване юридичними моментами, а не бажаннями. 

«Ми готові спілкуватися, показувати документи. Хочеться, щоб це був діалог двох сторін. Тому що сьогодні виглядає так, ніби це спадщина старої політики колишнього ректора медуніверситету», – додав депутат.

Нагадаємо, що у серпні 2023 року міськрада надала дозвіл на будівництво готелю на вул. Пекарській, 52  ТзОВ «Компанія «Парктрейд», власниками якої є депутат ЛМР Назар Бербека та Тарас Дідик.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!