ДСНС надсилає сповіщення про ракетну загрозу упродовж дня

5398 0
Рятувальники закликають не нехтувати повітряною тривогою.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

Державна служба з надзвичайних ситуацій України попереджає мешканців про високу загрозу ракетних ударів упродовж дня. Відповідні повідомлення надсилають на мобільні телефони українців.

«Увага! Протягом дня є висока імовірність ракетних ударів по території України. Залишайтесь в укриттях заради вашої безпеки. Не нехтуйте сигналами «Повітряна тривога», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні завершили тестування системи оповіщення

Нагадаємо, що раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій завершила тестування системи оповіщення. Ця система наразі покриває 67% абонентів в Україні. Після завершення тестування люди отримуватимуть сповіщення, які будуть стосуватися безпосередньо загроз життю. Їх будуть надсилати органи влади на місцях: зараз це військово-цивільні адміністрації, після завершення воєнного стану – обласні держадміністрації.

Сповіщення стосуватимуться абсолютно різних загроз: від метеорологічних явищ (буревії, лісові пожежі) до хімічних загроз, якщо поруч є хімічні підприємства, на яких сталися викиди.

Додамо, що вранці 11 жовтня в Україні оголосили масштабну повітярну тривогу. 

Юлія Осим

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!