Про які загрози повідомлятиме система оповіщень, яку тестували

3521 0
В ДСНС повідомили, що люди отримуватимуть сповіщення, які будуть стосуватися безпосередньо загроз життю.
Фото: Gettyimages

Фото: Gettyimages

У пʼятницю, 23 вересня, Державна служба з надзвичайних ситуацій завершила тестування системи оповіщення. Ця система наразі покриває 67% абонентів в Україні. Про це розповів на брифінгу заступник голови ДСНС Роман Примуш, пише «Громадське». 

Читайте також: Змінювати сигнал нових оповіщень про загрози на Львівщині не будуть

Після завершення тестування люди отримуватимуть сповіщення, які будуть стосуватися безпосередньо загроз життю. Їх будуть надсилати органи влади на місцях: зараз це військово-цивільні адміністрації, після завершення воєнного стану – обласні держадміністрації.

Сповіщення стосуватимуться абсолютно різних загроз: від метеорологічних явищ (буревії, лісові пожежі) до хімічних загроз, якщо поруч є хімічні підприємства, на яких сталися викиди.

«Це можуть бути загрози радіаційних викидів, зокрема для населення, яке проживає в 30-кілометровій зоні спостереження навколо атомних станцій. Це може бути термінова евакуація на деяких територіях», – розповів Примуш. 

Людям надсилатимуть повідомлення з назвою загрози та інструкцією дій. За словами Примуша, інструкції будуть короткі, оскільки багато інформації у повідомлення не поміститься. Натомість людині можуть повідомити, де шукати додаткову інформацію.

Читайте також: В Україні завершили тестування системи оповіщення

На початку тестування система покривала 41% абонентів, зараз – 67%. За словами Примуша, недоліки є зі старими моделями телефонів. Наприклад, частина кнопкових 2G отримує сповіщення, частина – ні.

Нагадаємо, що у вересні на Львівщині почали тестувати нову систему оповіщень про загрози, однак люди скаржилися, що вона має досить специфічний та гучний звук. У коментарі Tvoemisto.tv речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев повідомляв, що змінювати цей сигнал не будуть. Такий сигнал потрібен для того, щоб розрізняти його з-поміж усіх інших сповіщень у телефоні, тому він і надалі таким залишиться.

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!