В Україні завершили тестування системи оповіщення

1254 0
Надалі ця система перейде в дослідну експлуатацію і застосовуватиметься для надсилання реальних сигналів про загрози для українців.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

У пʼятницю, 23 вересня, Державна служба з надзвичайних ситуацій завершила тестування системи оповіщення. Про це повідомив заступник голови ДСНС Роман Примуш.

«Сьогодні ДСНС успішно завершило тестування сучасної системи інформування населення Cell Broadcast. Така система – це світовий досвід інформування населення про загрози для їхнього життя. Розумію, що процес тестування, який ми розпочали 7 вересня, викликав ряд незручностей і обріс мемами, але величезна кількість технічних рішень і питань, які потрібно було вирішити вимагала певного часу для тестування», – сказав він. 

Читайте також: Мешканців Львівщини попереджатимуть про можливі загрози з допомогою sms

За його словами, минулого року впровадження цієї системи оцінили в декілька мільйонів доларів і майже рік часу на всі роботи, але завдяки підтримці низки партнерів ДСНС реалізувала цей проєкт на безкоштовній основі.

Він зазначив, що надалі ця система перейде в дослідну експлуатацію і застосовуватиметься для надсилання реальних сигналів про загрози для українців.

Наразі ДСНС у взаємодії з виробниками мобільних телефонів працює над підвищенням охоплення абонентів та розширенням кількості пристроїв, які можуть отримувати сповіщення.

Нагадаємо, у вересні на Львівщині почали тестувати нову систему оповіщень про загрози, однак люди скаржаться, що вона має досить специфічний та гучний звук. У коментарі Tvoemisto.tv речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев повідомив, що змінювати цей сигнал не будуть. Такий сигнал потрібен для того, щоб розрізняти його з-поміж усіх інших сповіщень у телефоні, тому він і надалі таким залишиться. Наразі ця система оповіщень про загрози працює у тестовому режимі, однак з жовтня працюватиме у повсякденному, і всі важливі інформаціні повідомлення будуть приходити через неї.
 
Антоніна Костик
____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!