Дві кільцеві розв'язки у Львові змінять за принципом roundabout

11551 0
До травня 2022 року має відбутись проєктування, а до вересня роботи мають виконати.
Фото ілюстративне: Роман Балук/ZIK

Фото ілюстративне: Роман Балук/ZIK

У Львові планують реорганізувати рух на перехрестях, що на вулицях Кульпарківська – Володимира Великого і Кульпарківська – Наукова. Там хочуть облаштувати кільцеві розв’язки за принципом roundabout. Відповідне рішення прийняли на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху. Облаштувати нову розв’язку мають до осені наступного року.

Читайте також: Що змінить нова розмітка «вафельниця» на перехресті Пасічна – Медової печери у Львові. Відео

Йдеться про дві кільцеві розв’язки, одна неподалік «Ашану», кільце на вулицях Кульпарківська – Володимира Великого, інша – поблизу ТРЦ Victoria Gardens, кільце на перехресті Кульпарківської – Наукової. На цих ділянках часто відбуваються ДТП.

Комісія з безпеки дорожнього руху підтримала пропозицію облаштувати на цих ділянках кільцеві розв’язки за принципом roundabout. Вона передбачає, що авто не змінює смугу на кільці: якщо автомобіль заїжджає по правій смузі, то має їхати прямо або повертати праворуч. Із лівої смуги водії можуть їхати прямо, повертати ліворуч або ж прямувати на розворот.

Перша розв’язка такого типу зроблена на кільці, що на вулиці Липинського – Чорновола. Під час засідання інспектор патрульної поліції Львівської області і член КБДР Олександр Козлов зазначив, що на цій ділянці помітно зменшилася кількість ДТП. 

«Це працює, розв’язка забезпечує пропускну здатність, а також при впровадженні системи roundabout суттєво зменшилась кількість ДТП, бо водії розуміють, як їхати», – зазначив член комісії.  

Він також додав, через те, що зараз на кільце, що на вулицях Володимира Великого – Кульпарківська входять дві смуги, а на виході, всередині є три, то, ймовірно, там потрібно буде облаштувати Turbo Roundabout. Вона також передбачає заборону змінювати смугу. Кола на кільці є не концентричними, а нагадують спіраль. Ця смуга ніби «виштовхує» водія на відповідний виїзд.

Тож під час засідання вирішили, що замовником робіт на кільці, що на вул.Кульпарківська – Володимира Великого буде Залізнична районна адміністрація, а Франківська – буде замовником робіт на кільці Кульпарківської – Наукової.

До травня 2022 року має відбутись проєктування, а до вересня роботи мають виконати. Капітального будівництва ці розв’язки не потребують, їх, за словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександра Одинця, райадміністрації зможуть облаштувати у межах поточного ремонту.

Нагадаємо, що реорганізувати рух на цих ділянках місто планує ще з 2016 року.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!