Дві підстанції – знищені. Козицький розповів про деталі ракетного обстрілу на Львівщині

8658 0
По Львівщині випустили ракети типу Х-101 літаками морського базування.
Фото архівне: Максим Козицький/ Facebook

Фото архівне: Максим Козицький/ Facebook

11 жовтня російські війська атакували ракетами Львівську область, у результаті уражень зазнали чотири підстанції «Укренерго». По двох з них ворог вдарив повторно після обстрілу напередодні. Вони знищені повністю. Про це під час брифінгу повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: Через ракетну атаку у Львові є постраждалий

«Станом на сьогоднішній ранок понад 95% області були підключені до електроенергії, але це не означає, що у нас все добре. Будьмо відверті, ті чотири підстанції відігравали дуже важливу роль не тільки для постачання електроенергії для Львівської області, а також для експорту її за кордон. Вони повністю знищені. Живлення відновлено тільки завдяки надпотужній роботі працівників «Львівобленерго» та «Укренерго». Підстанцій як таких не залишилося, це все прямі з’єднання і подача відбувається у дуже напруженому режимі», – сказав Максим Козицький.

Як повідомив Максим Козицький, росіяни вдарили по Львівській області трьома ракетами типу Х-101, які були випущені з Каспійського моря літаками стратегічної авіації. Йдеться про енергооб'єкти у Львові та області. Удари сталися близько 12:00 год. Одну ракету збило над Львівщиною ПК «Захід». Наразі триває обстеження завданих пошкоджень на об’єктах «Укренерго» та уламків ракет, якими наносились удари.

Через обстріли 30% міста Львова залишається без світла. Лінії, які були відновлені після вчорашнього удару, знову розірвані. Зі слів голови ЛОВА, відновити електропостачання сподіваються обхідними шляхами, разом з тим знову зможуть подавати воду. Мешканців Львівщини закликали надалі економити споживання електроенергії, аби зменшити навантаження у критичні години, з 17:00 до 22:00.

Читайте також: Українська ППО сьогодні збила 20 російських ракет та 13 дронів

Нагадаємо, вранці 11 жовтня по Україні знову оголосили масштабну повітряну тривогу. 11 жовтня російські військові завдали ракетного удару по об’єкту енергетики. Відомо про три вибухи на двох об‘єктах енергетики у Львівській області. Як повідомив Андрій Садовий, унаслідок ракетного удару 30% Львова залишились тимчасово без електроенергії. Також перебої з водопостачанням у Сихівському та Франківському районах міста. Мер попросив містян зробити невеликі запаси води. Також відомо про постраждалого внаслідок обстрілу у Львові. 

Додамо, що вчора, 10 жовтня, вранці росіяни завдали масового ракетного удару по території України.  О 07:27 розпочалася повітряна тривога, яка тривала до 12:30. На Львівщині та у Львові зафіксували вибухи на об’єктах критичної інфраструктури. Загалом 15 ракет атакували Львівську область. Через обстріли електропідстанцій у більшій частині міста Львова і частково в області не було електро- і водопостачання. Понад 80% світлофорів не працювало. Також у Львові повідомляли про відсутню подачу гарячої води та труднощі зі стільниковим зв’язком. У місті було відключене вуличне освітлення і гучномовці. Зокрема, у Сихівському, частині Личаківського і Галицького районах

Оповіщення про повітряну небезпеку у Львові можуть працювати з перебоями через відсутність електроенергії. У випадку тривоги містом їздитимуть автомобілі з гучномовцями.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!