Двох чоловіків судитимуть на Львівщині за підробку документів, що звільняють від мобілізації

708 0
Їм загрожує покарання обмеження волі на строк до двох років.
фото: поліція

фото: поліція

На Львівщині двоє ухилянтів намагалися за допомогою підроблених довідок, у які були внесені недостовірні відомості, незаконно виїхати за межі України у період дії воєнного стану. За скоєне їм загрожує покарання – обмеження волі на строк до двох років. Про це повідомила пресслужба поліції Львівщини. 

Як встановили правоохоронці, 36-річний житель Харківської області та 32-річний мешканець Волинської області виготовили підроблені посвідчення та інші документи, у які були внесені недостовірні відомості, що звільняють від обов’язку мобілізації на службу до ЗСУ та надають право виїзду за кордон.

Читайте також: Не підлягають мобілізації. Хто з чоловіків має право на виїзд за кордон

Ці підроблені документи вони в подальшому пред’явили інспекторам прикордонної служби під час спроб перетнути державний кордон України з Республікою Польща в пункті пропуску «Рава-Руська-Гребенне». Проте в обох випадках прикордонники виявили, що документи містять ознаки підроблення та повідомили про це поліцейських.

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.1 ст.358 (Підроблення посвідчення або іншого офіційного документа) Кримінального кодексу України та за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України, завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченим – обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, на Львівщині правоохоронці повідомили про підозру чотирьом чоловікам, які налагодили схему переправляння за кордон військовозобовʼязаних чоловіків. Для цього фігуранти використували систему «Шлях».

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!