На Львівщині незаконно переправляли ухилянтів за кордон через систему «Шлях»

1688 0
За свої «послуги» просили від 5 до 7 тисяч доларів.
Фото: прокуратура

Фото: прокуратура

На Львівщині правоохоронці повідомили про підозру чотирьом чоловікам, які налагодили схему переправляння за кордон військовозобовʼязаних чоловіків. Для цього фігуранти використували систему «Шлях». Про це інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

«За даними слідства, 47-річний мешканець Івано-Франківщини, який займається приватними перевезеннями, разом з трьома спільниками налагодили канал переправлення військовозобов’язаних чоловіків до країн ЄС за допомогою системи «Шлях», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що чоловіки вносили недостовірні дані про своїх «клієнтів», видаючи їх водіями міжнародних перевезень. Згодом виготовляли документи для їх виїзду через пункти пропуску на Львівщині. 

«Вартість таких послуг коливалась від 5000 до 7000 доларів США. Правоохоронці задокументували декілька таких фактів, а викрили одного із підозрюваних «на гарячому», – розповіли у прокуратурі.

Читайте також: Львівська ОВА відкрита до співпраці з правоохоронцями щодо системи «Шлях», – Козицький

Під час обшуків пліцейські знайшли чорнові записи, документацію, комп’ютерну техніку та гроші. Вилучене скерували на експертизу. На авто, які використовувал фігуранти справи, накладено арешт.

Наразі вирішується питання про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходу. Якщо вину чоловіків доведуть, їм загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, упродовж повномасштабної війни в Україні зі Львівщини за кордон через систему «Шлях» виїхало понад дві тисячі чоловіків призовного віку, які не повернулись назад.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!