Двоє львів’ян за 11 тисяч доларів переправляли ухилянтів за кордон

1573 0
Правоохоронці виявили та вилучили речові докази.
Фото: поліції

Фото: поліції

Поліцейські викрили двох львів’ян, які допомогали чоловікам призовного віку незаконно перетинати кордон. За свої «послуги» вони брали 11 тисяч доларів. Про це повідомили у поліції Львівської області.

«20 липня правоохоронці затримали підозрюваних у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ними коштів за передачу підроблених документів, які давали право виїзду військовозобов’язаних чоловіків за межі  України. Невдовзі суд обере затриманим запобіжні заходи», — йдеться в  повідомленні.

Читайте також: У Львові жінка за 5500 доларів переправляла ухилянтів за кордон

Під час санкціонованих обшуків, проведених за місцями реєстрації, фактичного проживання та у транспортних засобах  фігурантів, правоохоронці виявили та вилучили речові докази.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, триває. 

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого без відповідного дозволу, будуть виловлювати на зворотному шляху. Вони повинні будуть пояснити, через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів. Кожен, хто поїхав з України у «відрядження», повинен мати окремий документ від прикордонників.

Додамо, ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку, вони можуть отримати повістки повторно. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!