«Дядя Коля». Як сержант з Львівщини обороняє Луганщину

2031 0
На Луганському напрямку бронегрупа російської армії на одній з ділянок фронту, яку утримують військовослужбовці 24 окремої механізованої бригади, намагалась прорвати оборону. Їх стримали, зокрема й завдяки рішучості одного з сержантів - Дяді Колі.
Фото 24 ОМБр імені короля Данила

Фото 24 ОМБр імені короля Данила

Головний сержант 24 бригади імені короля Данила з Львівщини Микола Недельський в одному бою знищив два ворожі танки і БМД. Бригада зупинила прорив окупантів на Луганщині. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці бригади.  

Декілька днів тому на Луганському напрямку бронегрупа російської армії за підтримки піхоти спробувала прорвати оборону на одній з ділянок фронту, яку утримують військовослужбовці 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила з Львівщини. Цей прорив вдалося ліквідувати завдяки рішучим діям особового складу бригади. При цьому особливо відзначився головний сержант Микола Недельський. Він особисто знищив два ворожі танки й БМД.

Читайте також: Путін «злий і засмучений». Може піти на подальшу ескалацію, – розвідка США

Сержант родом з Нового Роздолу, що на Львівщині. Побратими його з повагою називають «Дядя Коля».

«Ми познайомилися на Луганщині у жовтні минулого року на одній із позицій славетної Королівської бригади. В порівнянні з тим, що відбувається сьогодні, обстановка на передовій була майже «мирною». Поодинокі обстріли з боку окупантів не дуже дошкуляли нашим захисникам, та Микола мені вже тоді говорив, що це затишшя перед бурею. Досвідчений воїн казав, що дуже скоро буде гаряче. Та на моє запитання про можливість повернення до мирного життя, відповів: «побачимо», – пише Олександр Кіндсфатер.

Уже за декілька місяців після цієї розмови російські війська вдалися до відкритого вторгнення, застосувавши при цьому всю міць своєї армії. Тому, кажуть побратими, що дядя Коля вирізняється не тільки солідним віком, а й високим рівнем військової підготовки та фронтовим досвідом. До війська він пішов добровольцем у 2014 році.

«За вісім років війни пройшов шлях від солдата до головного сержанта. Був стрільцем, кулеметником, командиром відділення, заступником командира взводу. Але головною посадою для нього залишається бути наставником та батьком для молодих солдатів. Дядя Коля не зрадить і не підведе», – додає він.

Читайте також: «Все буде добре, сину». Репортаж з кордону, куди українців вигнала війна

Додамо, що 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила, а точніше її частини від початку російської агресії у 2014 році була залучена на багатьох напрямках війни на сході. Влітку 2014 року бійці бригади брали участь у боях за Красний Лиман, Лисичанськ, брали участь у операції із блокування російського кордону в Секторі Д. Блокуючи кордон, 11 липня 2014 року бригада зазнала втрат під час російської ракетної атаки під Зеленопіллям. У Секторі А частини бригади вели бої в Георгіївці і Лутугиному, Новосвітлівці і Хрящуватому, під Луганським аеропортом. Восени 2014 року бригада була залучена у важкі бої в районі 32-го блокпосту. З 2017 року бригада носить ім'я короля Данила – правителя Королівства Русі, видатного державного діяча і полководця Середньовіччя.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!