Джонсон представив Зеленському новий пакет фінансової та військової допомоги

2054 0
Йдеться про допомогу на суму понад 100 млн фунтів, що включає 120 бронемашин і нову протикорабельну зброю.
Фото: REUTERS

Фото: REUTERS

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, який сьогодні прибув до Києва з неанонсованим візитом, представив президенту Володимиру Зеленському пропозиції щодо посилення фінансової та військової допомоги. Про це він написав у Twitter.

«Сьогодні відвідую свого друга Володимира Зеленського у Києві. Створюємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої відданості боротьбі України проти варварської кампанії росії», – написав Борис Джонсон у Twitter.  

Читайте також: США схвалили передачу Україні комплексів Stinger, Javelin та дронів Switchblade

Раніше у заяві британського уряду йшлося про те, що візит має на меті продемонструвати солідарність з українським народом, разом з тим є більш практичні теми для обговорення.

«Прем’єр-міністр поїхав в Україну, щоби зустрітися з президентом Зеленським особисто та продемонструвати цим солідарність з українським народом. Вони обговорять довгострокову підтримку України з боку Великої Британії, а прем’єр-міністр представить (Зеленському) новий пакет фінансової та військової допомоги», – пише BBC.

Щодо пакету допомоги, відомо, що вчора, після обстрілу вокзалу у Краматорську Британія оголосила, що надасть Україні додатково надасть Україні додатково ПЗРК Starstreak і протитанкову зброю, а також іншу військову техніку на суму понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів. Як повідомляє ВВС, британський уряд направить 120 броньованих машин і протикорабельних ракетних систем на підтримку України. 

Читайте також: Словаччина передає Україні системи протиповітряної оборони

Нагадаємо, що сьогодні в Україні перебуває з візитом прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсоню. Учора, 8 квітня, Урсула фон дер Ляєн перебувала з візитом в Україні. Вона побачила на власні очі наслідки «руського міра» в Бучі. Голова Єврокомісії заявила, що заявку України про вступ до Євросоюзу подадуть до Європейської Ради вже цього літа і передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!