Словаччина передасть Україні системи протиповітряної оборони

2089 0
Прем'єр-міністр Словаччини заявив, що в Україну передадуть С-300.
Фото: Український мілітарний портал

Фото: Український мілітарний портал

Словаччина підтвердила передачу Україні системи протиповітряної оборони С-300. Про це повідомив словацький премʼєр-міністр Едуард Хегер.

«Український народ хоробро захищає свою суверенну країну і нас також. Наш обовʼязок – допомагати, не стояти на місці та не ігнорувати людські жертви в результаті агресії Росії», – написав він.

Читайте також: НАТО забезпечить передачу Україні комплексів ППО

Зазначимо, що сьогодні він перебуває з візитом у Києві разом з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Інформація про те, що Німеччина і Нідерланди на прохання НАТО поставлять Словаччині американські зенітні ракетні комплекси Patriot замість її систем ППО С-300, які вона у свою чергу передасть Україні, з'явилася ще 19 березня.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський під час свого виступу перед Конгресом США закликав надати Україні С-300 та інші подібні системи для захисту від авіаударів російських окупантів.

Для довідки

С-300 – зенітно-ракетні комплекси, призначені для боротьби з літаками стратегічної і тактичної авіації, крилатими, оперативно-тактичними та балістичними ракетами на висотах від 25 м до 27 км, та відстанях до 100 км в умовах інтенсивного радіопротидії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!