Експерт припустив, де росія може тримати ядерну зброю

3890 0
Зброя може бути у Криму під Феодосією, а також у калінінграді в росії.
Фото умовне

Фото умовне

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що росія могла розмістити ядерну зброю у Криму під Феодосією, де з 2015 року відновлювали сховище. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна «Ядерна загроза Кремля. Як далеко зайде путін у шантажі України та Заходу».

Читайте також: Чому українці жартують з можливого ядерного удару і збираються на Щекавицю 

За словами Мусієнка, ядерна зброя, ймовірно, зберігається в Криму, на урочищі «Феодосія 13». Це сховище, яке збудували у 50-х роках. Коли Україна віддала росії свої запаси озброєння, його закинули. 2015 року, через рік після окупації Криму, рф почала відновлювати сховище.

«Ще одне місце, де росія може зберігати свою зброю – калінінград, що вже не просто близько до Євросоюзу, а в самому його тилу. Там є ракети «Іскандер». І там росія оголошувала, що зберігатиме ядерні боєприпаси. У травні цього року в калінінграді проходили навчання з моделювання завдання ядерних тактичних ударів з калінінграда та області. Тобто про це Європі відомо, вони також ведуть постійне спостереження»– каже Мусієнко.

Читайте також: Що відбувається під час ядерного вибуху і як діяти в разі атаки

Нагадаємо, російський диктатор володимир путін 21 вересня віддав наказ про першу мобілізацію росії з часів Другої світової війни і підтримав план анексії території України.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!