«Електрон» у Львові почав виробляти автобуси

9748 0
Львівський концерн «Електрон» запустив виробництво сучасних низькопідлогових автобусів. Також триває робота над електробусом. Про це повідомив голова правління ПАТ «Концерн Електрон» Юрій Бубес.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

«Ми почали робити автобуси, адже наразі у Львові немає машинобудівництва», – пояснив він.

2 жовтня «Електрон» презентував у Львові новий низькопідлоговий 12-метровий тролейбус. У найближчий тиждень він має вийти на лінію у Львові.

«Щодо тролейбуса у нас тривають переговори з Рівним, аби він міг робити 20 км автономного ходу – забирав людей біля міста (у якості автобуса, – ред.) і потім піднімав тролі та підключався до міської тролейбусної мережі. Тобто, це вже дуобус. Це – гарна перспектива», – розповів Юрій Бубес.

Також «Електрон» працює над виробництвом електробуса, тобто автобуса на батареях, який заряджатимуть за допомогою електрики.

«Він матиме від 200 до 350 км запасу. Всі ці технології ми зараз робимо самі. Раніше ми замовляли двері з електроприводом у Фінляндії, сьогодні ж їх робить «Електрон». Ми почали розробляти систему комп’ютерного контролю та управління самі. Також працюємо з львівськими науковими підприємствами», – пояснив керівник «Електрону».

Перший заступник міського голови Львова Олег Синютка зауважив, що електробус мають використовувати, зокрема, у львівському аеропорту.

Щодо нового тролейбуса, його уже замовляють на експорт, додав Юрій Бубес.

«Але ми домовились з містом, що перший продукт з «Електрону» йде для львів’ян. Щодо виробництва наших трамваїв, також маємо замовлення, і будемо враховувати потреби інших міст – залежно від ширини колії. Зокрема, Києву дуже потрібні нові швидкісні трамваї», – сказав Юрій Бубес.

Щодо цін, то продукція концерну є дешевшою за світові аналоги. «Хвилююся, аби нас допустили до тендерів конкуренти. Адже в тендерах пункт ціни чи не основний. І це – велика для нас преференція. Ми не занижуємо ціни, і якщо матимемо серійне виробництво, нам вистачатиме цих коштів. Ми не скидаємо ціну – можемо це робити за рахунок локалізації виробництва», – додав він.

За словами Олега Синютки, на сьогодні потреба Львова у 90 нових тролейбусах та 60 трамваях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!