Фаріон відреагувала на звинувачення щодо затримання студента у Криму

2265 0
Екснардепка не погоджується зі звинуваченнями.
Фото зі соцмереж

Фото зі соцмереж

Мовознавиця та екснардепка Ірина Фаріон відреагувала на інцидент зі затриманням в тимчасово окупованому Криму студента. Вона назвала звинувачення у свою адресу «провокаціями». Про це Фаріон написала у своєму Telegram-каналі.

«Бачу, що ширять чергову провокацію проти мене, начебто через мене затримано якогось студента. Панове. Не ведіться на гебістську тактику ворога. Мене підтримують сотні людей, і я їм за це вдячна. Поза тим, я не можу знати, звідки ці люди. Але я знаю, що тільки нашою відкритою публічною боротьбою можемо перемогти ворога всередині країни. Борітеся  поборете»– йдеться у дописі.

Додамо, йдеться про студента з Криму, який минулого тижня написав Фаріон електронного листа, в якому підтримав її позицію щодо української мови. Фаріон опублікувала скріншот листування у соцмережах, не закривши імені та прізвища відправника.

Вже у понеділок, 13 листопада, пропагандистські Telegram-канали оприлюдинли інформацію про те, що студента ідентифікували та затримали. А також записали відео, в якому він розкаюється у написаному.

Читайте також: Омбудсмен звернувся до поліції та СБУ через заяви Фаріон

Нагадаємо, скандал навколо мовного питання, повʼязаний з Іриною Фаріон, розгорівся нешодавно після того, як мовознавиця та екснардепка в інтервʼю журналістці Яніні Соколовій сказала, що не вважає українцями тих захисників, які розмовляють російською. В основному йшлось про бійців бригади «Азов».

Читайте також: «Не несемо відповідальності», – Львівська політехніка про скандал довкола Фаріон

Згодом на інцидент відреагував профком студентів Національного університету «Львівська Політехніка», де Фаріон працює викладачккою. Студенти університету наголошують, що не підтримують таку позицію та вимагають правоохоронців розглянути ситуацію. 

Додамо, що Ірина Фаріон була депутаткою Верховної Ради від ВО «Свобода» у 2012-2014 роках. Зараз є професоркою кафедри української мови Львівської політехніки. Раніше Фаріон та ще двоє осіб подались на премію Бандери на Львівщині, проте їм відмовили.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!