Політична реклама

Фестиваль у Підкамені скасували

2038 0
Цього літа фестивалю «Підкамінь» не буде у зв’язку з подіями на Сході України.
Фото: racurs.ua

Фото: racurs.ua

Таку заяву оприлюднив 2 червня громадський оргкомітет етнофестивалю «Підкамінь».

«Останній рік, що минув, вніс значні корективи у життя активістів, які весь цей час створювали фестиваль. З тисячами інших, ми були на Майдані і долучалися, як могли, до боротьби з Мордором, котрий створив режим Януковича. Ми мали щирі надії, що опісля перемоги першого етапу Революції Гідності знову візьмемося за звичну справу організації фестивалю «Підкамінь».

Проте сьогодні, ми вважаємо, що за умов, які склалися, ми не можемо проводити фестиваль. В Україні триває війна, розв'язана Росією, чи не щодня гинуть українські герої, і організація масштабного фестивального дійства, яким став за останні роки Підкамінь, є не на часі. Кожна гривня, котра йшла раніше від жертводавців на фестиваль, є вкрай затребуваною на Сході. Ми віримо, що значна кількість минулорічних учасників сьогодні зі зброєю борються супроти терористів», – зазначено в заяві.

Всі кошти, які планували витратити на підтримку фестивалю, автори заяви просять скерувати «на підтримку тих, хто в зоні АТО щодня бореться за Україну, та сім’ям загиблих героїв».

Нагадаємо, досі фестиваль сім років проходив у смт. Підкамінь Бродівського району Львівської області.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!