Фінал суперкубка України у Львові: програма, транспорт

3119 0
22 липня о 21:00 на стадіоні «Арена Львів» відбудеться матч за Інтер Суперкубок України. Його розіграють між собою два українські футбольні гранди – донецький «Шахтар» та київське «Динамо». Львів вперше приймає фінал суперкубка, тож до цього матчу у місті готуються по-особливому. Футболу передуватиме патріотична програма.

Суперкубок України – одноматчевий турнір, який проводиться Об'єднанням професіональних футбольних клубів України «Прем'єр-ліга» та у якому грають володар кубка України і чемпіон попереднього сезону. У випадку, якщо кубок і чемпіонат виграла одна команда, то в Суперкубку грають чемпіон і фіналіст кубка. Розігрується суперкубок з 2004 року. Проводиться за 4 дні до початку регулярного чемпіонату.

Наразі у "Динамо" та "Шахтаря" – по п'ять перемог у Суперкубку. Тож цей матч обіцяє бути надзвичайно інтригуючим.   

Попередня програма

Перед матчем «Шахтар» – «Динамо» у Львові відбудеться Марш єдності. У пішій ході з центру міста до стадіону «Арена Львів» візьмуть участь футбольні вболівальники клубів «Шахтар», «Динамо» та «Карпати». Усіх охочих запрошують долучатись до Маршу єднання та ще раз продемонструвати усьому світу єдність України.

Збір учасників – о 17:00 на пл. Ринок. Перед ходою учасники о 18:00 заспівають гімн України у повній редакції. Як зазначають організатори, бажано дотримуватись дрес-коду: вишиванка, білий одяг.

Організатори очікують більше 3 тисяч футбольних вболівальників, які візьмуть участь у ході, яка  пройде за маршрутом: пл. Ринок – пл. Катедральна – вул. Памви Беринди – пр. Свободи – вул. П. Дорошенка – вул. С. Бандери – вул. М. Вербицького – вул. М. Коперника – вул. Д. Вітовського – вул. Героїв Майдану – вул. Стрийська, 199.

Читайте також: Де купити квитки на матч "Шахтар"-"Динамо" у Львові

Громадський транспорт і перекриття доріг

У день матчу, 22 липня, громадський транспорт до «Арени Львів» їздитиме до 02:00 ночі.

За продовженим графіком роботи працюватимуть тролейбуси та автобуси у напрямку до «Арени Львів». Також з площі Петрушевича та від кінотеатру ім. Довженка їздитимуть спеціальні додаткові автобуси, аби всі охочі могли вчасно заїхати на матч та повернутись додому після футбольної гри. 

Також через спільний марш фанів обох клубів та ФК "Карпати"  від площі Ринок до «Арени Львів» в місті буде ситуативне перекриття доріг. Особливо просять у вівторок з 19.00 оминати вул Стрийську. 

Читайте також: Топ-11 пабів, де можна подивитись футбол у Львові

Заїзд та паркування біля стадіону

Організатори та ДАІ просять приїжджати на стадіон завчасно, аби не створювати затори та по можливості користуватись громадським транспортом. 

Заїхати на стоянку біля стадіону буде можна:

- 1-й заїзд в районі готельного комплексу «Катерина», для   транспортних засобів, які будуть рухатись від вул. Стрийської;

- 2-й заїзд в районі готельного комплексу «Катерина», для транспортних засобів, які будуть рухатись зі сторони с. Зубра;

- 3-й заїзд з вул. Стрийська - вул. Вернадського (автовокзал). 

Заїзд на стадіон з вул. Стрийська – вул. Сокільницька буде пішохідною зоною.

Крім того, ДАІ нагадує, що здійснювати зупинку та стоянку на дорозі державного значення «Київ-Чоп» (кільцева дорога) згідно з чинним законодавством заборонено.

Безпека

Понад 900 працівників міліції забезпечуватимуть охорону громадського порядку у Львові та поблизу стадіону «Арена-Львів» під час проведення футбольного матчу  22 липня. За попередніми даним, відвідувати цей матч планують понад 30 тисяч уболівальників.

Перед початком футбольного поєдинку кінологи та фахівці відповідних служб проведуть обстеження стадіону та прилеглої території, щоб виключити можливу наявність вибухонебезпечних предметів, а безпосередньо під час футбольного матчу та після його завершення співробітники міліції забезпечуватимуть дотримання громадського порядку всіма учасниками спортивного дійства.

«Якщо ви побачите людей, які порушують громадський порядок, або ситуацію провокативного характеру, телефонуйте на «102» або звертайтеся до правоохоронців, яких зустрінете на вулицях Львова», - зазначив зазначив начальник Управління громадської безпеки ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Андрій Гребенюк.

Крім того, організатори радять вболівальникам приходити заздалегідь, щоб комфортно дістатись своїх місць на стадіоні. Глядачів також просять з розумінням поставитись до підвищених заходів безпеки під час матчу.

Дирекція стадіону застерігає, що у зв’язку із посиленими заходами безпеки, на територію «Арени Львів» заборонено заносити великі парасолі-тростинки та будь-які напої у скляній, пластиковій чи металевій тарі, а також будь-які спиртні напої. Заборонено вхід у нетверезому стані.

«У зв’язку з підсиленням охорони та заходів безпеки при вході на стадіон перед матчем можливий огляд відвідувачів. Просимо з розумінням поставитись до цих речей, адже ми повинні забезпечити максимальний захист усіх, хто знаходиться на стадіоні», - зазначив директор стадіону «Арена Львів» Роман Черхавий. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!