Фінляндія анонсувала найбільший з початку війни пакет військової допомоги Україні

762 0
Загальна вартість усіх пакетів оборонної допомоги, наданих Фінляндією Україні, наразі становить 160,4 млн євро.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Фінляндія передасть Україні черговий пакет оборонного обладнання на суму 55,6 млн євро. Відповідне рішення було прийнято президентом Фінляндії 17 листопада 2022 року на пропозицію уряду. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Міноборони Фінляндії.

Це буде вже десятий за рахунком пакет оборонної допомоги Україні, вартість якого становить 55,6 млн євро. Загальна вартість усіх пакетів оборонної допомоги, наданих Фінляндією Україні, наразі становить 160,4 млн євро.

Читайте також: Українські фахівці братимуть участь у розслідуванні падіння ракет у Польщі, – Зеленський

З оперативних міркувань та для забезпечення доставки допомоги до місця призначення детальнішу інформацію щодо змісту допомоги, способу доставки та графіку не надають. При прийнятті рішення про додаткову допомогу врахували як потреби України, так і ресурси Сил оборони Фінляндії.

Нагадаємо, Європейський союз до кінця року надасть Україні ще 3 млрд євро макрофінансової допомоги, що становитиме 6 млрд із запланованого пакету в 9 мільярдів євро, який призначений для забезпечення основних функцій державного управління.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!