Київ

Фонд держмайна зареєстрував права на ТРЦ Ocean Plaza

729 0
Попереду – проведення аудиту та оцінка вартості активу.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

ФДМУ зареєстрував корпоративні права на державну частку (66,65%) ТРЦ Ocean Plaza. Запис вже внесено в Єдиний державний реєстр юридичних осіб. Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

«Наша команда розглядає всі можливі варіанти продажу ТРЦ за ринковою вартістю. Всі отримані від продажу кошти будуть спрямовані до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф», — зазначає Перший заступник Голови ФДМУ Денис Шугалій.

Попереду – проведення аудиту та оцінка вартості активу. 

Нагадаємо, на початку червня Кабінет Міністрів передав конфісковану на користь держави в російських олігархів частку ТРЦ Ocean Plaza в управління Фонду державного майна. Фонду доручили готувати конфісковані активи до приватизації. 

Ідеться про 100% частки статутного капіталу ТОВ «Авангард-Віларті» й 66,5% частки статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний Союз «Либідь», які контролювали росіяни. «ІС «Либідь» є безпосереднім власником ТРЦ Ocean Plaza й належить ТОВ «Авангард-Віларті».

У березні 2023 року Вищим антикорупційним судом задоволено позов Міністерства юстиції України про передачу в дохід України акцій ТЦ «OCEAN PLAZA», які належали російському олігарху Аркадію Ротенбергу. Вартість вилучених активів становить 300 млн доларів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!