ФОПи можуть подати річну декларацію у «Дії». Інструкція

1332 0
У застосунку «Дія» оберіть «Послуги», потім «Податки ФОП», а далі – «Декларації».
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

ФОПи 1-3 групи можуть подати річну декларацію у застосунку «Дія». Це можна зробити з будь-якого місця у декілька кліків. У Міністерстві цифрової трансформації пояснюють, як подати декларацію.

Для ФОПів 1 та 2 груп:

У застосунку «Дія» оберіть «Послуги», потім «Податки ФОП», а далі – «Декларації». Після цього слід вказати суму доходу за рік та контактні дані. «Дія» заповнить дані про ЄП і ЄСВ. Надалі уважно перевірте всю інформацію, щоб вона була достовірна та підпишіть декларацію Дія.Підписом.

Читайте також: Вже не треба крутити головою. Як тепер отримати Covid-сертифікат у Дії

Для ФОПів 3 групи:

У «Дії» оберіть «Послуги», потім «Податки ФОП», а далі – «Декларації». Вкажіть суму доходу лише за 4 квартал. «Дія» зробить запит до Податкової на декларацію за три інші квартали і підтягне суму задекларованого доходу за 9 місяців. Сума податку до сплати сформується автоматично, так само, як і дані про ЄСВ. Надалі відредагуйте усі дані та суми в декларації і підпишіть декларацію Дія.Підписом.

Нагадаємо, що від завтра, 24 січня, люди віком 60+ зможуть використати кошти програми «єПідтримки» на придбання ліків. Технічну перевірку віку особи проводитимуть банки-партнери. Окрім цього, зараз Мінцифра працює над тим, щоб забезпечити підліткам від 12 до 17 років, які мають «зелений» сертифікат вакцинації, можливість скористатися коштами «єПідтримки».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!