Генсек НАТО заявив, що війна в Україні входить у критичну фазу

1912 0
НАТО продовжить підтримувати Україну попри економічний тиск через російське вторгнення.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс надалі підтримуватиме Україну попри економічний тиск, спричинений російським вторгненням. Про це він заявив на пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Брюсселі, повідомляє «Європейська правда».

«Війна в Україні входить у критичну фазу. Українські сили зуміли зупинити російський наступ на Донбасі, завдати удару у відповідь та знову взяти під контроль території. В останні кілька днів ми бачили значний прогрес в Херсонській та Харківській областях», – сказав Столтенберг.

Читайте також: Україна вразила понад 400 російських цілей система Himars

Він зазначив, що у найближчі місяці солідарність і єдність союзників буде піддаватися тиску через енергетичні поставки та зростання вартості життя, спричинені війною росії. Столтенберг підкреслив, що захід платить зараз ціну, яка вимірюється у грошах, тоді як Україна платить ціну, що вимірюється життями. 

Глава Альянсу знову наголосив на готовності НАТО захищати свою територію від агресії москви.

Зазначимо, напередодні США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні для протидії російському вторгненню. Додамо, що за день до Рамштайн-5 головкомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив на необхідності постачання Україні далекобійної зброї.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!