Україна вразила понад 400 російських цілей системами HIMARS

762 0
Генерал США сказав, що враження цілей створило напруження у російських каналах постачання, зменшило їхню бойову спроможність.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

Україна вразила понад 400 російських цілей за допомогою реактивних систем HIMARS, поставлених США. Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі на авіабазі Рамштайн у Німеччині, передає Європейська правда.

«Ми бачимо реальні та вимірні переваги України у використанні цих систем. Наприклад, українці вразили понад 400 цілей за допомогою HIMARS, і вони мали руйнівний ефект», – сказав він після зустрічі контактної групи з підтримки України.

Читайте також: США передадуть Україні до 30 HIMARS та велику кількість боєприпасів до них – Єрмак

Генерал додав, що враження цілей створило напруження у російських каналах постачання, зменшило їхню бойову спроможність.

«Були вражені командні пункти і в них є складнощі із заміною втраченого в боях та з постачанням своїм силам», – зазначив він.

Читайте також: Україна зобов'язалася не бити по росії з HIMARS

За його словами, всі члени контактної групи будуть співпрацювати і надалі, щоб надати Україні все необхідне для захисту її свободи.

Нагадаємо, реактивні системи залпового вогню HIMARS анонсували у рамках пакету допомоги від США на 700 млн доларів на початку. Початково планували надати чотири системи. Повідомлялося, що РСЗВ надають з політичним зобов'язанням не застосовувати цю зброю по цілях на території росії. Водночас, посол США в Україні сказала, що українські військові самі визначатимуть дальність застосування. Детальніше про американську систему залпового вогню читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!