Ракети Harm і гаубиці. США виділять Україні новий пакет допомоги на 675 млн доларів

639 0
Туди увійдуть гаубиці 105-мм, артилерійські снаряди, снаряди GMLRS для HIMARS, ракети HARM, броньовики Humvee тощо.
Міністр оборони США Ллойд Остін

Міністр оборони США Ллойд Остін

США виділять Україні новий пакет допомоги на 675 млн доларів, до якого, зокрема, увійдуть протирадарні ракети HARM. Союзники мають намір інтенсифікувати підтримку та зробити її довгостроковою. Про це на відкритті п'ятої зустрічі формату Рамштайн заявив голова Пентагону Ллойд Остін, передає Liga.net. 

Президент США Джо Байден схвалив новий транш військової допомоги Україні – 20-й із серпня 2021 року, повідомив Остін. Його загальна вартість становить 675 мільйонів.

«Ми будемо працювати разом, щоб тренувати українські сили для довгого шляху. Ми працюватимемо разом, щоб інтегрувати українські можливості та зміцнити їх об'єднані операції довгостроково. Ми працюватимемо разом, щоб покращити нашу оборонну промисловість та задовольняти вимоги України протягом тривалого часу. терміну. ​​І ми працюватимемо над виробництвом та інноваціями, щоб задовольнити довгострокові потреби України»– сказав Остін.

Зазначимо, що допомога включає гаубиці 105-мм, артилерійські снаряди, снаряди GMLRS для HIMARS, ракети HARM, броньовики Humvee, протитанкові системи та інше обладнання.

Протягом промови Остін кілька разів наголошував, що країни формату Рамштайн мають намір забезпечити довгострокову підтримку Україні та прискорити її. Глава Пентагону також додав, що США вже поставили Україні 126 гаубиць 155 мм. Також на озброєнні ЗСУ – 26 далекобійних західних РСЗВ від західних партнерів.

Зазначимо, що за день до Рамштайн-5 головкомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив на необхідності постачання Україні далекобійної зброї.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!