«У Маріуполі відбувається справжній геноцид», – Глава УГКЦ

2480 0
Він попросив усіх помолитися за людей, яких насильно вивозять загарбники, та подякував рятувальникам за роботу.
Руїни драматичного театру в Маріуполі. Фото:  twitter.com/Polk_Azov

Руїни драматичного театру в Маріуполі. Фото: twitter.com/Polk_Azov

У щоденному воєнному зверненні 26-го дня війни Блаженніший Святослав висловив співчуття Маріуполю, у якому відбувається справжній геноцид. Він нагадав, що люди гинуть не тільки від зброї, а й від ненависті ворога. Сотні людей в самому місті та на його околицях вмирають з голоду. Відео Отця і Глави Української греко-католицької церкви опублікували на офіційному інформаційному ресурсі УГКЦ. 

«На тимчасово окупованих територіях вчиняються справжні злочини проти людяності. Ми отримуємо щодня новини про гуманітарну катастрофу, про вбивства, мародерства, зґвалтування. Але навіть там, на Півдні України, мирні люди протестують проти окупаційної влади, – люди протестують проти насильників і вбивць. Люди показують, що Херсон та інші міста, що під окупацією, – це Україна. Вони хочуть жити в українській незалежній вільній державі», – зазначив глава УГКЦ. 

Читайте також: «Ми можемо зупинити цю війну», – Глава УГКЦ закликав світ донести правду про геноцид українців

Блаженніший Святослав просить помолитися за людей, яких насильно вивозять до росії, оскільки знову є факти депортації громадян України до чужої держави. Він також подякував рятувальникам за віддану працю. 

«Це є наші пожежники, а також служби надзвичайних ситуацій різних рівнів. Це ж яку потрібно мати мужність і віру в те служіння, яке ви робите, якщо кожного дня інфраструктура наших міст і сіл бомбардується і знищується, а ці невтомні герої її щодня вперто відновлюють», – зауважив він.

Глава УГКЦ закликає, щоб увесь світ, вся світова громадськість була подібна до рятувальників, які наперекір війні відвойовують простір життя, які будують мир і рятують життя людей в сучасній Україні, що бореться.

Нагадаємо, що Маріуполь вже тривалий час перебуває в облозі та піддається постійним обстрілам зі сторони росіян. Серед мешканців є безліч загиблих і поранених. Нещодавно російські окупанти скинули надпотужну бомбу на Маріупольский драматичний театр, що став сховищем для близько тисячі біженців. З-під завалів уже врятували понад 130 людей. Після цього ворог завдав удару по мистецькій школі. Загалом місто знищено вже на 80-90%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!