Глави МОЗ країн G20 до кінця року хочуть вакцинувати 40% населення

915 0
Очільники також обговорювали налагодження постачання медичних матеріалів та сприяння розробці вакцин проти коронавірусу.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

У Римі, 4-5 вересня, відбувся саміт глав міністерств охорони здоров’я країн «Великої двадцятки» (G20), за підсумки якого вони взяли на себе зобов’язання забезпечити вакцинацію щонайменше 40% населення всього світу.  

Читайте також: Для вакцинованих українців планують послабити карантинні обмеження

«Ми зустрілися у Римі, щоб у співпраці сприяти припиненню пандемії Covid-19, а також спільно запобігати виявленню та реагуванню на глобальні ризики та надзвичайні для здоров’я ситуації», – йдеться у документі.

У ньому підкреслюється прихильність очільників МОЗ до вакцинації.

«Ми маємо мету вакцинувати щонайменше 40% всієї планети до кінця 2021 року», – зазначено у декларації.

Крім того, представники МОЗ мають сприяти справедливому розподілу вакцин проти коронавірусу. Йдеться про те, щоб ділитися з тими, хто їх потребує.

Очільники також поставили перед собою завдання налагодити ланцюги постачання медичних матеріалів та ліків, сприяти розробці вакцин та ліків проти коронавірусу, подолати наслідки пандемії для психічного здоров’я тощо.

Кореспондент Euronews у Римі цитує міністра охорони здоров’я Італії Роберто Сперанца, який зазначив, що потрібно збільшити місця виробництва вакцини, а не лише на певних територіях, оскільки Європа постійно експортує мільйони доз, однак їх все одно не вистачає, передає Громадське.

Читайте також: За яких умов школи перейдуть на дистанційне навчання. Критерії МОЗ

Нагадаємо, що станом на сьогодні в Україні провакцинували вже 9 920 516 осіб (+131 015 за останню добу), з яких на Львівщині – 344 177 (+2 177 за останню добу). 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!